Teleferik Projesi Müzeyle Taçlanacak - Son Dakika
Güncel

Teleferik Projesi Müzeyle Taçlanacak

Hatay'da inşasına başlanan ancak istasyonun kurulacağı bölgedeki kazı çalışmasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlanması nedeniyle yapımı durdurulan bin 100 metre uzunluğundaki teleferik hattı, onay çıkması halinde kurulacak müzeyle kente ilgiyi daha da arttıracak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş: "Bu yıl teleferik çalışmasını bitirmek istiyoruz.

27.01.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSMİHAN ÖZGÜVEN - Hatay'da geçtiğimiz yıllarda inşasına başlanan ancak istasyonun kurulacağı bölgedeki kazı çalışmasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlanması nedeniyle yapımı durdurulan, Uzun Çarşı'dan Büyük İskender'in Komutanı Seleukos'un inşa ettirdiği surlara kadar uzanacak bin 100 metre uzunluğundaki teleferik hattı, onay çıkması halinde kurulacak müzeyle kente ilgiyi daha da arttıracak.

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle her karış toprağından tarih fışkıran Hatay'da, 2012 yılında başlanan teleferik yapım çalışmaları sırasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılar bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Uzun Çarşı yakınında yer alan İplik Pazarı mevkisinden, Büyük İskender'in komutanı Seleukos'un M.Ö. 300 yıllarında inşa ettiği 23 bin 600 metre uzunluğundaki surların kalan son parçalarının yer aldığı Habib-i Neccar Dağı zirvesine kadar uzanacak teleferik projesini bir an önce bitirmek istediklerini kaydetti.

Hatay'ın çok özel ve güzel bir yer olduğunu ifade eden Savaş, buraya daha çok turist gelmesini sağlamak ve var olan güzellikleri en iyi şekilde sergilemek için çalıştıklarını söyledi.

Kentin doğal ve tarihi güzelliklerini kuş bakışı herkese göstermek için 2012 yılında teleferik projesine başladıklarını hatırlatan Savaş, şöyle devam etti:

"Çalışma, İplik Pazarı mevkisinde yer alacak istasyonun kurulacağı bölgede yapılan kazılarda tarihi kalıntıların ortaya çıkmasıyla gecikti. Bin 100 metre uzunluğunda olacak teleferik projemiz şuan beklemede. Çünkü kazılar sırasında ortaya çıkan ve çok özel bir mozaiğin de yer aldığı istasyonun kurulacağı bölgedeki kalıntılar nedeniyle çalışmaları durdurduk. Aslında projenin 2 yıl önce bitmesi gerekiyordu. Burada bulunan tarihi kalıntılar teleferik projesini daha da taçlandırdı. Şuan buraya müze yapmak için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan onay bekliyoruz. Projemize onay çıkması halinde ihaleyi gerçekleştireceğiz. Bu yıl teleferik çalışmasını bitirmek istiyoruz. Müzeyle teleferiğin önemi daha da arttı. Teleferikle Habib-i Neccar Dağı'na çıkacak kişiler önce müzemizi gezecek, daha sonra yukarı çıkacaklar."

Habib-i Neccar Dağı'nda da bir takım sürprizler hazırladıklarının altını çizen Savaş, burada sergi salonlarının yer alacağını, insanların kuş bakışı kenti gördükten sonra burada dinlenip güzel vakit geçireceğini ve sergileri gezebileceğini kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teleferik Projesi Müzeyle Taçlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement