Triatlon Dünya Kupası Alanya'da Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

Triatlon Dünya Kupası Alanya'da Başladı (2)

Triatlon Dünya Kupası Alanya\'da Başladı (2)

Dünya BİRİNCİSİ HOLLANDALI MAAKE CAELERS Uluslararası Triatlon Birliği (ETU) ve Türkiye Triatlon Federasyonu'nun Alanya Belediyesi desteğiyle düzenlediği Triatlon Dünya Kupası'nın ilk gününde yaş grupları olimpik mesafe, genç kadınlar ve elit kadınlar yarışları düzenlendi.

27.09.2014 18:59

Dünya BİRİNCİSİ HOLLANDALI MAAKE CAELERS

Uluslararası Triatlon Birliği (ETU) ve Türkiye Triatlon Federasyonu'nun Alanya Belediyesi desteğiyle düzenlediği Triatlon Dünya Kupası'nın ilk gününde yaş grupları olimpik mesafe, genç kadınlar ve elit kadınlar yarışları düzenlendi. Galip Dere Plajı'nda başlayan ve Belediye Meydanı'nda sona eren 3 kategorideki yarışlarda toplam 220 sporcu mücadele etti.

Elit kadınlar kategorisinde 60 sporcu 1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu etaplarında kıyasıya mücadele etti. Yarış sonunda Hollanda'dan Maake Caelers 1.59.31'lik derecesiyle birinciliği, Çek Cumhuriyeti'nden Vendula Frintova 2.00.01'lik derecesiyle ikinciliği, Ukrayna'dan Yuliya Yelistratova 2.00.02 derecesiyle üçüncülüğü elde etti.

Genç kadınlarda ise 29 sporcu, 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etaplarında kürsü mücadelesi verdi. Danimarka'dan Alberte Kjaer Pedersen 1.03.59'luk derecesiyle birinciliği, İngiltere'den Sian Rainsley 1.05.59'luk derecesiyle ikinciliği, Rusya'dan Tamara Maksiyanova 1.06.02'lık derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Türk sporcu İlayda Kara ise yarışı 1.07.11 süreyle 10'uncu tamamladı.

Dereceye giren sporculara madalyalarını Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ETU Yönetim Kurulu Üyesi Chris Kitchen ve Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş verdi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Alanya'da 24 yıldır triatlon yarışları düzenlendiğini, bu yıl ise Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Yarışlara dünya çapında sporcuların katıldığını belirten Güneş, "Federasyon olarak bu yarışa çok önem verdik. Gelecek yıl Alanya Triatlonu'nun 25'inci yılı olması dolayısıyla daha iyi etkinlikler de olacak. Bu organizasyona başta Alanyalılar olmak üzere herkes sahip çıktı" dedi.

Triatlon Dünya Kupası yarın koşulacak yaş grupları sprint mesafe, genç erkek ve elit erkek yarışları ile sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Triatlon Dünya Kupası Alanya'da Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement