Türkiye'den Dominik Cumhuriyeti ve Haiti'ye Dışişleri Bakanı Düzeyinde İlk Resmi Ziyaretler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Dominik Cumhuriyeti ve Haiti'ye Dışişleri Bakanı Düzeyinde İlk Resmi Ziyaretler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Dominik Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

16.04.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Dominik Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye'den Dominik Cumhuriyeti'ne Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret çerçevesinde Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Danilo Medina Sánchez tarafından kabul edildi, Dışişleri Bakanı Carlos Morales Troncoso ile görüştü. Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, Türkiye ile Dominik Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler gözden geçirildi ve her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve güncel uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret sırasında ayrıca, iki ülke arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği, Hava Hizmetleri, Resmi Pasaportlar için Vize Muafiyeti anlaşmaları imzalandı.

-"DOMİNİK CUMHURİYETİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ORTAK"-

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Sánchez'le görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Dominik Cumhuriyeti'ni Latin Amerika ve Karayipler'de işbirliği için önemli bir ortak olarak gördüğünü söyledi. Karayip bölgesinin en büyük ekonomisine sahip olan Dominik Cumhuriyeti'nin başkenti Santo Domingo'da geçen yıl Türkiye Büyükelçiliği'nin açıldığını hatırlatan Davutoğlu, ziyaret sırasında imzalanan anlaşmalarla iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da gelişeceğini kaydetti.

Davutoğlu Haiti'ye de günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Başbakan Laurent Lamothe tarafından kabul edildi, Dışişleri Bakanı Duly Brutus ile Sanayii ve Ticaret Bakanı Wilson Laleau ile görüştü. Görüşmelerde, iki ülke ilişkileri ve Karayip Topluluğu (CARICOM) çerçevesindeki işbirliği dahil bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Dominik Cumhuriyeti ve Haiti'ye Dışişleri Bakanı Düzeyinde İlk Resmi Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement