Tuzhurmatu'da Türkmen Şehitler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Tuzhurmatu'da Türkmen Şehitler Anıldı

Tuzhurmatu\'da Türkmen Şehitler Anıldı

Tuzhurmatu'da Türkmen Şehitler Anıldı Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde iki yıl önce, ITC başkan yardımcısı Türkmen lider Ali Haşim Muhtaroğlu ile Salahattin vali yardımcısı Ahmet Koca teröre kurban giderek şehit olmuştu.

27.06.2015 16:57

Tuzhurmatu'da Türkmen Şehitler Anıldı

Irak'ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde iki yıl önce, ITC başkan yardımcısı Türkmen lider Ali Haşim Muhtaroğlu ile Salahattin vali yardımcısı Ahmet Koca teröre kurban giderek şehit olmuştu. Türkmen şehitleri Ali Haşim Muhtaroğlu ve Ahmet Koca ile diğer Türkmen şehitler mezarları başında saygı ve rahmetle anıldılar.

Mezarlık ziyaretinden önce Irak Türkmen Cephesi Salahattin il başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu başkanlığındaki kalabalık heyet, bayrak şehidi Ali Haşim Muhtaroğlu'nun şehit edildiği yere giderek göndere bayrak çekme merasiminde bulundu. Şehitlerin ruhuna Fatiha okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Muhtaroğlu ve çok sayıda Türkmen şehidi burada meydana gelen terör saldırısının kurbanı olmuştu. Şehitleri anma merasimi daha sonra mezarlıkta devam etti.

Irak Türkmen Cephesi sözcüsü ve Kerkük il meclisi üyesi Ali Mehdi de anma merasimine katılarak şehitleri saygıyla andı. Mezarlıkta şehit Ali Haşim Muhtaroğlu ile şehit Ahmet Koca ve diğer Türkmen şehitleri saygı ve rahmetle anıldılar. Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi de, Tuzhurmatu'da verilen şehitlerin sayısındaki artışa dikkat çekti. Sözcü Ali Mehdi konuşmasında şehitler, şehit aileleri ve milli mücadeleye sahip çıkılmasını isteyerek şehit Muhtaroğlu'nu anlattı.

Irak Türkmen Meclisi başkan yardımcısı Nihat Kuşçu da mezarlıkta hazır bulunarak şehitleri andı. Ali Haşim Muhtaroğlu ev Ahmet Koca ile aynı olayda şehit düşenlerin de yakınları bugün mezarlıktaydı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuzhurmatu'da Türkmen Şehitler Anıldı - Son Dakika


Advertisement