Uludere'de Kısırlaştırma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Uludere'de Kısırlaştırma Çalışmaları

Uludere Belediyesi ve Gıda Tarım ile Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklaşa sahipsiz köpeklere yönelik kısırlaştırma çalışma başlattı.

06.10.2017 13:19

Uludere Belediyesi ve Gıda Tarım ile Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ortaklaşa sahipsiz köpeklere yönelik kısırlaştırma çalışma başlattı.

Ekiplerce sokaklardan toplanan köpeklerin, uzman veterinerler tarafından gerekli aşı, küpeleme, kayıt ve kısırlaştırma işlemleri yapılıyor.

Uludere Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Yakınoğlu, yaptığı açıklamada, insan sağlığına gelebilecek her türlü tehdidi önlemek amacıyla sokak köpeklerini kısırlaştırarak gerekli aşılarını yaptırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Mahalle aralarında toplanan sokak köpeklerinin kısırlaştırılıp aşılarının yapılığını anlatan Yakınoğlu, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarında kısırlaştırmanın yanı sıra iç ve dış parazit, kuduz, bronchine ve diğer aşıları da yapılıyor. Ekiplerimiz, köpeklere gerekli aşı, küpeleme, kayıt ve kısırlaştırma işlemlerini yaptıktan sonra, köpekler 3 gün Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü barınaklarında gözetim altında tuttuktan sonra tekrar doğal yaşam ortamlarına bırakılıyor. Çalışmalar vatandaşlarımızın başıboş köpeklerle ilgili çok sayıda yaptığı şikayet üzerine başlatıldı."

Yakınoğlu, ayrıca şikayeti olan vatandaşların mahalle muhtarları aracılığıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine başvurabileceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uludere'de Kısırlaştırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement