Vali Aksoy'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Vali Aksoy'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

18.09.2018 13:16

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Aksoy, mesajında, Türk bayrağının vatan toprakları üzerinde özgürce dalgalanmasının, şehitlerin ve gazilerin ulvi mücadeleleri ve emsalsiz fedakarlıklarıyla olduğunu belirtti.

Türk milletinin vatanı, istiklali ve hürriyeti için büyük bir azim ve gönül birliğiyle düşmana karşı sonuna kadar mücadele ettiğini ve tarihini destansı zaferlerle süslediğini kaydeden Aksoy, Kurtuluş Savaşı'nın da zaferle neticelenmesinde inanç ve azmin önemli rol oynadığını vurguladı.

Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasında da yine aynı inanç ve kararlılığın bulunduğunu belirterek, "Şehitlerimiz ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarmak amacıyla bizlere emanet edilen bu vatanı birlik ve beraberlik içinde koruyarak, el birliğiyle daha da güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, mesajında, şunları kaydetti:

"Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaklardır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal ve gazi unvanını vermesi, onun yüce kişiliğinde şehit ve gazilerimize beslediği minnet duygularının bir anlatımı olmuştur.

Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Aksoy'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement