Vali İpek Çözüm Sürecinin Birinci Aşaması Biterse, Cudi'de Nuh'un Gemisinin Temelini Atarız - Son Dakika
Güncel

Vali İpek Çözüm Sürecinin Birinci Aşaması Biterse, Cudi'de Nuh'un Gemisinin Temelini Atarız

Vali İpek Çözüm Sürecinin Birinci Aşaması Biterse, Cudi\'de Nuh\'un Gemisinin Temelini Atarız

Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanması halinde, 5 yıl içinde Cudi Dağı'na çıkıp Hz. Nuh Gemisi'nin temelini atma sözü verdi.

09.04.2014 13:27

Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanması halinde, 5 yıl içinde Cudi Dağı'na çıkıp Hz. Nuh Gemisi'nin temelini atma sözü verdi.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre İlçesi'nde yaşayan 20 engelli vatandaşa akülü araba dağıtım törenine Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Şırnak Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Sakaoğlu ile birlikte katıldı.

Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülizar Ölmez'in yaptığı kısa konuşmadan sonra kürsüye gelen Şırnak Valisi Hasan İpek, hükümetin başlattığı demokratik çözüm sürecinin birinci aşamasının tamamlanması halinde, Şırnak'ın 5 yıl içerisinde, Türkiye'nin en gelişmiş kentleri arasında yeralacağını söyledi. İpek, Çözüm sürecinin birinci aşaması olan silahsızlanma aşaması gerçekleşirse, neden olmasın ki Şırnak'ta eğer bu olaylar yaşanmazsa, 5 yıl içerisinde Şırnak Türkiye'nin gelişmiş ilk 20 kenti arasında yeralacak. 10 yıl içerisinde ise Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmiş ilk 10 şehir arasında girer. Bu sene, bu yıl sonu bitmeden, Safine'ye (Cudi Dağı'ndaki Nuh'un Gemisi'nin bulunduğu iddia edilen alan) çıkıp oradaki Hz. Nuh Gemisi'nin temelini atmaya söz veriyorum. Ama çözüm sercinin birinci aşaması tamamlanır, biterse tabiki dedi.

Şırnak Valisi Hasan İpek ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra engellilerin daveti üzerine engelli vatandaşlarla birlikte müzik eşliğinde halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali İpek Çözüm Sürecinin Birinci Aşaması Biterse, Cudi'de Nuh'un Gemisinin Temelini Atarız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Osman: DOGUDA BU PKK SORUNU BITERSI DOGUNUN EKONOMISININ ASIRI BUYUYECEGINE INANIYORUM TARIH DOGA TURIZIM HERSEY ATAGA GECER ORDAKI HALKTA RAHATLAR 0 0 Yanıtla

Advertisement