Vali Ramazan Sodan, 10 Yıldır AİHM'den Karar Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Vali Ramazan Sodan, 10 Yıldır AİHM'den Karar Bekliyor

Vali Ramazan Sodan, 10 Yıldır AİHM\'den Karar Bekliyor

28 Şubat sürecinde fişlendiği için 17 yıldır yargı mücadelesi veren Merkez Valisi Ramazan Sodan, 10 yıldan beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) karar bekliyor.

17.11.2015 13:04

28 Şubat sürecinde fişlendiği için 17 yıldır yargı mücadelesi veren Merkez Valisi Ramazan Sodan, 10 yıldan beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden (AİHM) karar bekliyor.

Merkez Valisi ve eski Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, 1998 yılında fişlendiği gerekçesiyle açtığı dava 2004 yılında reddedilince, 2005 yılında AİHM'e başvurdu. Tam 10 yıldır AİHM'den karar bekleyen Vali Sodan, 11 Eylül 2014 tarihinde AİHM'e dilekçe yazarak, davasının bir türlü sonuçlanmadığını, davanın kendisini maddi ve manevi yıprattığını ifade ederek, ne zaman sonuçlanabileceği konusunda AİHM'den bilgi istedi. AİHM ise 30 Eylül 2014 tarihli cevabında, davaya 2015 yılında karar verilebileceğini bildirdi. Ancak, 2015 yılının son dönemine girilmesine rağmen bir karar verilmedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan eski Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "AİHM iç hukukta, uzun yargılamaları, hak kaybı nedeniyle ülkeleri tazminata mahkum ederken, kendisi ise 10 yıldır, yaşam hakkına, inanç hürriyetine savunma hakkına müdahale açık olduğu halde bir türlü karar vermemektedir. Hükumet bile, fişlemenin yanlış olduğunu kabul ederek 3 bin Euro dost hane çözüm için teklif etmesine rağmen AİHM karar vermiyor. Bu durumda davacının güvenini sarsmaktadır. AİHM bazı kesimin kararlarını hemen vermekte, inanca yönelik kararlar ise uzun sürelerde bile bir türlü çıkmamaktadır. Mesela terör gruplarının kararları bile hemen neticelenmektedir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Ramazan Sodan, 10 Yıldır AİHM'den Karar Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement