Van'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Van'da Karla Mücadele Çalışmaları

Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar yaşanırken, Başkale ilçesinde karla mücadele çalışması yürüten ekipler kapalı 2 köy yolunu ulaşıma açtı.

28.03.2014 14:50  Güncelleme: 17:16

İlçe Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince 4 gün boyunca yürütülen çalışmaların ardından, Başkale'ye 35 kilometre mesafede bulunan ve sürekli çığ düşmesinden dolayı yolu kapanan Yukarı Dallı ile Aşağı Dallı köylerinin yolu ulaşıma açıldı.

Karla mücadele çalışmalarını inceleyen İlçe Özel İdare Şefi Ümit Arslan, yaptığı açıklamada, köy yolunda yer yer 10 metre yüksekliğinde çığ kütlelerinin bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle karla mücadele çalışmasında bazen iş makinelerinin yetersiz kaldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Mecburen yolları paletli dozerlerle açmaya çalışıyoruz. Bu 2 köyümüz yüksek kesimde yer alıyor. Sürekli çığ düşen bölgede bulunan bu köylerin yolunu açmakta sıkıntı yaşıyoruz. Kar temizleme araçlarımız eski olduğu için çalışmalar da yetersiz kalıyor. İlçeye bağlı 64 köy ile 63 mezra bulunuyor. Karın çok yağdığı Başkale gibi bir yerde 3 eski araçla karla mücadele çalışması yürütmek çok zor. Fakat her şeye rağmen yılın son karını da alnımızın akıyla temizledik." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Karla Mücadele Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement