Yaralı Haliyle Darbecilere Karşı Koydu - Son Dakika
Güncel

Yaralı Haliyle Darbecilere Karşı Koydu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Yüksel Akın, "Polisler bana buranın tehlikeli olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini söyledi.

26.07.2016 12:09

METİN TOKGÖZ- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Yüksel Akın, "Polisler bana buranın tehlikeli olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini söyledi. Ben geri dönmedim. 'Bu iş bitmeden buradan ayrılmam' dedim. Köprünün üzerine doğru yürürken gözümün önünde 4 kişi vuruldu. O arada ben de yere düştüm. Yerdeyken üzerimize mermi yağmaya devam etti"

Akın, darbe girişimini televizyonlardan öğrendiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara çağrısı üzerine, evinde namaz kıldıktan sonra eşi Refia, kızları Şeyda ve Merve ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'ne doğru hareket ettiğini belirtti.

Altunizade'ye ulaşmalarının ardından köprü istikametine doğru yürümeye devam ederken askerlerin zırhlı araçlardan ateş ettiğini aktaran Akın, şöyle devam etti:

"Ambulanslarla yaralıların getirildiğini öğrendik. Buna rağmen köprüye doğru hareket ederek, köprü girişindeki polis noktasına ulaştık. Orada da ateş edildiğini gördük. Polisler bana buranın tehlikeli olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini söyledi. Bende geri dönmedim. 'Bu iş bitmeden buradan ayrılmam' dedim. Köprünün üzerine doğru yürürken gözümün önünde 4 kişi vuruldu. O arada ben de yere düştüm. Yerdeyken üzerimize mermi yağmaya devam etti. Bende sol bacağımdan iki mermi isabet almışım."

"Milletin tankıyla, silahıyla millete saldırdılar"

Yüksel Akın, yaralanması sebebiyle hastaneye götürülmek istendiğini ancak olaylar bitmeden bulunduğu noktadan uzaklaşmak istemediğini belirttiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer yaralıları kurtarmaya çalıştım. Yaralı bacağımla mücadeleye devam ederek, diğer vatandaşlarla birlikte bir tankı teslim aldık. Daha sonra Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüm. İlk tedavim burada yapıldı. Şu anda topuğumda kurşun parçası var. Kendi isteğimle hastaneden çıktım. Bir hafta sonra ameliyat olacağım. Şu anda tekerlekli sandalyeyle hayatımı sürdürüyorum."

Akın, 12 Eylül 1980 darbesini de yaşadığını dile getirerek, "Darbeler ülkemize bir şey kazandırmaz. 80 darbesi sonrası ülkemiz çok geriye gitti. Ancak bunların yaptığı farklı bir şeydi. Asker içerisindeki bir takım vatan hainleri milletin olan tank ve silahla millete saldırdı. Bu kabul edilemez. Bu darbe girişiminin tüm sorumluları en kısa zamanda adalet önüne çıkarılarak en ağır cezaya çarptırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yaralı Haliyle Darbecilere Karşı Koydu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaralı Haliyle Darbecilere Karşı Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement