Yedikule Bostanlarına Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydonoz, Marulla Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yedikule Bostanlarına Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydonoz, Marulla Çıktı

Yedikule Bostanlarına Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydonoz, Marulla Çıktı

İstanbul'un tarihi surlarının dibinde yer alan Yedikule Bostanlarına dikkat çekmek isteyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB kürsüsüne Yedikule Bostanları'nda yetişen marul, maydonoz, taze soğan ve turp ile çıktı.

14.01.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un tarihi surlarının dibinde yer alan Yedikule Bostanlarına dikkat çekmek isteyen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB kürsüsüne Yedikule Bostanları'nda yetişen marul, maydonoz, taze soğan ve turp ile çıktı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Yedikule Bostanları ile ilgili planları tekrar görüşülmek üzere meclise gönderdiğini hatırlatan Gülsever, şunları söyledi:

"Bu plan ne komisyonlara ne de Meclis gündemine daha gelmedi. Bugün bir haber geldi, hemen Yedikule Bostanlarına gittik, gördük ki manzara içler acısı. Kepçeler girmiş ve bostanları telef etmişler. Oraya 40-50 yıldır emek veren, borç altına giren çiftçiler ne yapacaklarını bilmez hale gelmişler. Madem yıkılacaktı, Başkan Topbaş tarafından neden meclise iade edildi? Meclis bir karar vermeden nasıl yıkılır?" diye sordu.

Barakaların kötü göründüğü eleştirilerine yanıt veren Gülsever, "Barakalar salaş diyebilirsiniz. Doğrudur, ancak bunları modern hale getirecek yöntem yıkmak değil. Barakaları başlarına yıkmak insani ve vicdani değil" diye konuştu.

Gülsever'in konuşmasının ardından konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek eleştirilere "Yoldan geçerken görünen çirkin ve kulübemsi bina ve barakaların ve görüntü kirliğinin ortadan kaldırılması için yapılmış bir faaliyettir. 3 ay önce barakaların ortadan kaldırılması için ilgili şahıslara tebligat yapılmıştır. Oradaki insanların, bitkileri ve bostanları, emeğini ayaklar altına almak asla söz konusu olamaz" şeklinde yanıt verdi.

(FOTOGRAF) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yedikule Bostanlarına Dikkat Çekmek İçin Kürsüye Maydonoz, Marulla Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement