Yemen'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, terörün, darbecilerin (Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları) elinde koz olduğunu belirtti.

25.04.2016 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, terörün, darbecilerin (Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları) elinde koz olduğunu belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, yardımcısı Ali Muhsin el-Ahmar ve Başbakan Ahmed bin Dağr ile yaptığı görüşmede "Yaşanan olaylar, terör ve radikalizmin, kartları karmak ve içinde bulunulan vakıayı çarptırmak için darbecilerin elinde koz olduğunu ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

Hadi, "Husiler ve Salih yanlıları dün terör kalıntıları temizlendiğinde şaşkınlığa uğradı. Bu, dün Kuveyt'te yapılan barış görüşmelerinde terörle mücadelede askeri operasyonlara destek veren bir bildiri yayınlamasına karşı çıkmalarına da yansıdı" dedi.

Uluslararası toplumdan, Yemen'de güvenlik ve istikrarın tesisi için Husiler ve Salih yanlılarının BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararına bağlı kalmasını sağlamasını isteyen Hadi, "Uluslararası toplum, Husiler ve Salih yanlılarının, meşru yönetime bağlı birliklerin, Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) ve koalisyon güçlerinin Hadramevt ve Ebyen'de büyük hezimete uğrattığı El-Kaide ve DAEŞ'e bağlı terör grupları ile bağlantısını açıkça gördü" ifadelerine yer verdi.

Hadi, terörün her şekliyle ve terörü kullananlarla mücadele için bölgesel ve uluslararası işbirliği gerektiğini vurguladı.

Yemen'de uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği meşru yönetime bağlı ulusal ordu dün Hadramevt'in kent merkezi Mukalla'da El-Kaide'ye yönelik operasyon başlatmış, hükümet yanlısı güçlerin kentin El-Kaide'nin elindeki tüm ilçelerinde güvenliği sağladığı açıklanmıştı.

Uluslararası koalisyon da Yemen'de 800 El-Kaide militanı ve yöneticisinin öldürüldüğünü, pek çoğunun ise kaçtığını duyurmuştu.

El-Kaide'nin, 2 Nisan 2015'te başlattığı kapsamlı saldırının ardından güvenlik güçleri ve ordunun çekilmesiyle ele geçirdiği Mukalla kenti, o tarihten bu yana örgütün kontrolünde bulunuyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement