Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları - Son Dakika
Güncel

Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları

Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, Husilerin, Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına katılmamasının saygısızlık olduğunu savunarak, istişarelerden çekilip çekilmemeye bu akşam yapacakları toplantıdan sonra karar vereceklerini belirtti.

06.09.2018 23:22

Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, Husilerin, Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına katılmamasının saygısızlık olduğunu savunarak, istişarelerden çekilip çekilmemeye bu akşam yapacakları toplantıdan sonra karar vereceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths tarafından bugün başlayacağı açıklanan Yemen konulu Cenevre istişare toplantılarına, Husilerin Cenevre'ye gelmemesi damga vurdu.

Griffiths, Husileri Cenevre'ye getirmek için büyük çaba sarf ederken, gün boyu da Yemen hükümeti heyetiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Yemen Dışişleri Bakanı Yemani, Griffiths ile yaptıkları görüşmenin ardından konakladıkları otelde basın mensuplarına istişarelerdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yemani, "Husiler, BM Yemen Özel Temsilcisi Griffiths'in özel davetine rağmen istişare toplantılarına gelmeyi kabul etmiyorlar. Bence bu barış görüşmelerine angaje olmayarak çok büyük yanlış yapıyorlar. Bu gerçekten BM Genel Sekreteri ve Griffiths'in çabalarına karşı saygısızlık." ifadelerini kullandı.

"Sonuna kadar burada kalmayacağız"

Yemani, BM Özel Temsilcisi ve ekibinin barış sürecindeki çabalarına katkıda bulunmak ve onu desteklediklerini göstermek için Cenevre'ye geldiklerini belirterek, "Ama süresiz olarak burada değiliz. İstişarelerin sonuna kadar burada kalmayacağız. Sadece Özel Temsilciye istişareye odaklandığımızı ve burada olduğumuzu ispat etmek istiyoruz. Gelecek bir kaç saat içinde Cenevre'de kalıp kalmayacağımıza ve istişarelerden çekilip çekilmeyeceğimize karar vereceğiz." diye konuştu.

Yemani, Husi heyetinin Cenevre'ye gelişiyle ilgili ortaya atılan farklı haberlerle ilgili bir soru üzerine, "Elde ettiğimiz tüm bilgilere göre gelmeyecekler. Kendi aralarında Cenevre'deki heyetlerini kimin temsil edeceğine dair büyük tartışmalar var. Bu konuda büyük sorun yaşıyorlar." dedi.

Cenevre'ye gelerek tüm iyi niyetlerini gösterdiklerini ifade eden Yemani, "Ama karşımızda muhatabımız yok." dedi.

Yemani, Husilerin, kendilerini Cenevre'ye getirecek uçağa izin verilmediği için Yemen'den ayrılamadıkları yönündeki iddiaların da doğru olmadığını söyledi.

Cibuti'de BM'ye ait bir uçağın Husileri, istişare toplantılarına getirmek için hazır bekletildiği bilgisini paylaşan Yemani, Husilerin ise başka bir uçakla gelmek için direttiklerini ileri sürdü.

Yemani, yarın Cenevre'den ayrılmaları durumunda dahi BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in barış çabalarını destekleyeceklerini kaydetti.

Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Konulu Cenevre İstişare Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement