Zeytinburnu Belediyesi elektriğini üretmeye başladı - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu Belediyesi elektriğini üretmeye başladı

Zeytinburnu Belediyesi elektriğini üretmeye başladı

Zeytinburnu Belediyesi Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi, yenilenebilir enerji üretimine başladı.

28.03.2023 14:09  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu Belediyesi Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi, yenilenebilir enerji üretimine başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, atık yönetiminden yağmur suyu hasadına, çatı tarımı faaliyetlerinden arıcılığa kadar çevrenin korunması, iklim değişikliğiyle mücadele gibi konulara çözümler sunan Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezi, yaklaşık 2 aydır yenilenebilir enerji kaynaklarına da yer veriyor.

Çevreci Eğitim Merkezi bölümünün çatısına yerleştirilen güneş enerjisi panelleriyle merkezin aylık enerji ihtiyacı karşılanırken, aynı özellikte bir merkezin daha elektrik enerjisini karşılayacak kadar enerji elde edildi.

Zeytinburnu Belediyesi Çevre ve İklim Değişikliği Eğitim Merkezinde yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede güneşten 5,37 megawatt-saat (MWh) elektrik enerjisi elde edilerek, 16 bin liralık tasarruf sağlandı.

Fosil kaynaklardan elde edilen enerjiye kıyasla 2,15 ton kömür tasarrufu gerçekleştirilerek 2,55 ton karbondioksit salınımının önüne geçildi ve 4 adet ağacın kesilmesi önlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, merkezde üretilen elektriğin fazlasının şebeke sistemine aktarılarak, belediyenin diğer hizmet birimlerinde tüketilen elektrik enerjisine karşılık fatura bedelinde indirim aldıklarını kaydetti.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma, doğal kaynakları koruma, milli ekonomiye katkı sağlama sorumluluğuyla çalışmalar yürütmeye gayret ettiklerini belirten Arısoy, yenilenebilir enerji sistemlerini yakın zamanda 5 hizmet binasında da uygulamaya geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu Belediyesi elektriğini üretmeye başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement