İşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları! - Son Dakika
Kadın

İşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları!

İşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları!

Forbes dünyanın en çok kazanan yazarlarını açıkladı, kadın yazarların yükselişi dikkat çekici...

10.08.2012 17:00

Dünyaca ünlü Forbes dergisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'En çok Kazanan Yazarlar' listesini yayımladı. Listenin zirvesindeki isim, geçtiğimiz yıl olduğu gibi James Patterson. Aşk romanlarıyla dillerden düşmeyen kadın yazar Danielle Steel geçtimiz yılki ikinciliğini koruyamayıp listede aşağılara kaydı belki ama Suzanne Collins, E. L James ve J.K Rowling gibi diğer kadın yazarların listede belirgin bir şekilde yukarı tırmanışları, otoriteler tarafından dikkat çekici bulundu. İşte Forbes Dergisi'nin bu yılki en çok kazanan yazarlar listesi...

James Patterson

1947 doğumlu ABD'li yazar, daha çok gerilim romanları yazıyor. ülkemizde 7. Cennet, Yanlış Bir Adım gibi romanlarıyla bilinen yazarın bu yılki kazancı tam 94 milyon dolar!

Stephen King

22/11/63 ve Kara Kule Serisi'ne eklenen son kitap sayesinde kendini bir anda listenin 2 numarasında bulan Stephen King, 39 milyon dolarlık kazancı ile tırmanışa geçen yazarlardan.

Janet Evanovich

Amerikalı kadın yazar Janet Evanovich, bu yıl listede üçüncü sırada. Stephanie Plum serisinin yazarının kazancı tam 33 milyon dolar!

John Grisham

Amerikalıların en çok sevdiği yazarlardan biri olan ve aynı zamanda avukatlık mesleğine de sahip John Grisham, 2012'de yayımlanan 'Calico Joe' romanının satış rakamları iyi seyretmiş olacak ki, listede 26 milyon dolar ile 4. sırada yer alıyor.

Jeff Kinney

Wimpy Kid serisinin son kitabı Cabin Fever'ın 2011 yılında 3,3 milyon kopyasının satılması, Jeff Kinney'in Forbes Dergisi'nin açıkladığı bu yılki 25 milyon dolarlık kazancında büyük bir etki bırakmış olsa gerek! Kinney, listede 5 numarada...

Listenin devamındaki isimler;

2012 Forbes En çok Kazanan Yazarlar sıralamamız şu şekilde devam ediyor;

Bill O'Reilly : 24 milyon Dolar

Nora Roberts : 23 milyon Dolar

Danielle Steel : 23 milyon Dolar

Suzanne Collins : 20 milyon Dolar

Dean Koontz : 19 milyon Dolar

J. K Rowling : 17 milyon Dolar

George R.R Martin : 15 milyon Dolar

Stephenie Meyer : 14 milyon Dolar

Ken Follett : 14 milyon Dolar

Rick Riordan : 13 milyon Dolar

Türk yazarlarda ilk iki sıra kadınlarda!

Forbes Türkiye de geçtiğimiz Mayıs ayında en çok kazanan Türk Yazarlar Listesi açıklamıştı. 2011 satış verilerine göre derlenen listede en çok kazanan yazar, 2011 yılında üç kitabı yayımlanan Ayşe Kulin oldu. Yaklaşık 8 milyon liralık ciro ve 1,5 milyon TL telif geliri elde eden yazarı takip eden diğer iki yazar ise Elif Şafak ve İskender Pala idi. Elif Şafak, 'İskender' kitabı ile Ayşe Kulin'e benzer ciro ve telif hakları elde ederken, İskender Pala ise yaklaşık 7 milyon TL'lik ciroya sahipti. Dördüncü Zülfü Livaneli ve beşinci ise Sinan Yağmur idi.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın İşte Dünyanın En Çok Kazanan Yazarları! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement