"Bir Avuç Deniz" Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"Bir Avuç Deniz" Geliyor

"Bir Avuç Deniz" Geliyor

Deniz misin, liman mı? Özgür müsün, mutlu mu? Aşık mısın, tutkulu mu? Bir avuç deniz, gerçekten de bir deniz mi?

08.03.2011 00:39

2011'in en iddialı filmlerinden biri sayılan; "Sevgin için ne kadar ileri gidebilirsin?" sorusuyla, aşkın, tutkunun ve bağlılığın sınırlarını arayan "Bir Avuç Deniz" 11 Mart'ta izleyicisi ile buluşuyor! Reklam filmleri ile tanınan Leyla Yılmaz'ın yazıp yönettiği film; cesur sahneleri, müzikleri, star oyuncuları ve fragmanıyla aylardır gündemden düşmüyor!

Başrollerini Engin Altan Düzyatan ile Berrak Tüzünataç paylaştığı "Bir Avuç Deniz"de; usta oyuncular Ayda Aksel, Can Gürzap ve Zeynep Özder, Tuğrul Tülek, Ahu Yağtu gibi son dönemin yıldız isimleri de rol alıyor. Genç-yaşlı herkesin kendinden veya yaşadıklarından izler bulacağı film; güçlü senaryosu kadar muhteşem görüntüleri ile de dikkat çekiyor.

"Bir Avuç Deniz"; uzun yıllar Amerika'da okuyan ve şirketin Türkiye yöneticisi olmak üzere İstanbul'a dönen Mert'in (Engin Altan Düzyatan), iyi eğitimli ve tam bir hanımefendi olan kız arkadaşı Dilek (Zeynep Özder) ve deli dolu, hırçın Deniz (Berrak Tüzünataç) ile yaşadığı aşk hikayesini anlatıyor. Film; hayatı boyunca ailesinin çizdiği rotada ilerleyen Mert'in Deniz ile ilişkiye girmesi sonucunda yaşanan olaylarla, izleyiciyi şaşırtacak.

Toplam 120 kişilik bir ekiple 6 hafta süren filmin çekimleri; Göcek, İstanbul ve Rodos'ta gerçekleştirildi. İstanbul'un "zengin" hayatını anlatan filmde çok sayıda lüks araç, tekne ve birbirinden şık kostümler kullanıldı. Film için Tarabya'daki Alman Konsolosluk Malikaneleri müzeye dönüştürüldü. Anne Rana Hanım'ın filmde "orkide yetiştiricisi" olması nedeniyle, İstanbul'da orkide kalmayacak kadar çok sayıda çiçek satın alındı. Negatif çekilen filmin görsel efektleri ise Emre Şan tarafından yapıldı.

"Bir Avuç Deniz"in, Avrupa çapında ünlü, Türk kompozitör Tuluğ Tırpan tarafından bestelenen müzikleri; Prag'ta, dünyaca ünlü Tadlow Stüdyoları'nda, Prag Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Filmde, senaryoyu bizzat okuyup onay veren Pearl Jam grubunun "Indifference" şarkısının yanı sıra, sürpriz birçok sanatçı şarkılarıyla yer alıyor.

Deniz misin, liman mı? Özgür müsün, mutlu mu? Aşık mısın, tutkulu mu? Bir avuç deniz, gerçekten de bir deniz mi? Yapımcılığı Fikri Görsel Sanatlar'a ait olan, dağıtımını Cinefilm'in üstlendiği "Bir Avuç Deniz", 11 Mart 2011, Cuma gününden itibaren vizyonda!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Bir Avuç Deniz' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement