"Bir Avuç Deniz" Müzikleriyle Çok Konuşulacak! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Bir Avuç Deniz" Müzikleriyle Çok Konuşulacak!

"Bir Avuç Deniz" Müzikleriyle Çok Konuşulacak!

"Bir Avuç Deniz" için "Tuluğ Tırpan" Besteledi, "Prag Senfoni" Seslendirdi!

24.02.2011 11:35

Oyuncuları, özel sahneleri ve görüntüleriyle 2011'in en iddialı filmlerinden biri sayılan "Bir Avuç Deniz"; Müzikleriyle de Çok Konuşulacak!

Dünyaca ünlü rock grubu Pearl Jam'in senaryoyu okuyarak "Indifference" şarkısını verdiği, Tuluğ Tırpan'ın film için özel olarak bestelediği eserlerin Prag Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildiği film, müzikal sürprizlerle dolu.

Başrollerini Engin Altan Düzyatan ile Berrak Tüzünataç'ın paylaştığı, Leyla Yılmaz'ın yazıp yönettiği "Bir Avuç Deniz"; Türkiye'nin, kendine ait jenerik müziği ve jenerik görüntüsüne sahip ender filmleri arasında yer alıyor. Senaryosu, kurgusu ve görüntüleriyle olduğu kadar müzikleriyle de çok güçlü olan filmin, soundtrack albümünde yerli gruplara ait 12 farklı şarkı da olacak.

"Bir Avuç Deniz"in, Viyana'da yaşayan, Avrupa çapında ünlü kompozitör Tuluğ Tırpan tarafından bestelenen müzikleri ise; Roman Polanski, David Lynch gibi yönetmenlerin tercih ettiği dünyaca ünlü Prag Tadlow Stüdyoları'nda, Prag Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi. Film için beş farklı eser besteleyen Tırpan, bugüne dek birçok senfonik esere imza atarak, Türkiye ve Avrupa'da kendine oldukça önemli bir yer edindi. Tırpan; "Bir Avuç Deniz" için gerçekleştirdiği son bestelerini yaklaşık 1 ayda tamamladı. Tamamlanan eserler, Prag'daki Tadlow Stüdyoları'nda Prag Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi.

Dokusunu ve duygularını müzikleriyle etkileyici şekilde aktaran "Bir Avuç Deniz"de ayıca; yerli grup ve sanatçıların özel şarkıları da sinemaseverleri şaşırtacak.

Deniz misin, liman mı? Özgür müsün, mutlu mu? Aşık mısın, tutkulu mu? Bir avuç deniz, gerçekten de bir deniz mi? Yapımcılığı Fikri Görsel Sanatlar'a ait olan, dağıtımını Cinefilm'in üstlendiği "Bir Avuç Deniz", 11 Mart 2011, Cuma gününden itibaren vizyonda!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Bir Avuç Deniz' Müzikleriyle Çok Konuşulacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement