Suriyeli Boksör Gönül Borcunu Boksör Yetiştirerek Ödemek İstiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Suriyeli Boksör Gönül Borcunu Boksör Yetiştirerek Ödemek İstiyor

Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli Boksör Hişam Osman, kendilerine kucak açan Türkiye'ye gönül borcunu iyi boksör yetiştirerek ödemek istiyor.

28.01.2015 12:26  Güncelleme: 12:30

YASİN DİKME - Ülkesindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli boksör Hişam Osman, kendilerine kucak açan Türkiye'ye gönül borcunu iyi boksör yetiştirerek ödemek istiyor.

Ülkesinde 31 yıl boks sporuyla uğraşan, kıtalararası orta sıklet boks müsabakalarında altın madalyaları bulunan 45 yaşındaki Osman, yaklaşık 4 yıl önce ülkesindeki iç savaştan ailesiyle kaçarak Harran ilçesindeki konteyner kentte yerleşti.

Gurbette de spordan vazgeçmeyen Osman, kamptaki çocuklara gönüllü boks öğretiyor.

Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada Halep'te çatışmaların şiddetlenmesi üzerine 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Harran'daki konteyner kentte Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Osman, Suriyeli sığınmacılara kapısını açan Türkiye'ye minnet borcu duyduklarını ifade etti.

Ülkesinde boks sporuyla uğraştığını dile getiren Osman, şöyle devam etti:

" Boksla çocukken tanıştım. 31 yıldır bu sporu yapıyorum. Ülkemde başarılı boksördüm. Çeşitli müsabakalarda dereceler elde ettim, altın madalyalar kazandım. Ne yazık ki iç savaş nedeniyle her şeyi bırakıp buraya geldim. Kampta boksa devam etmeye çalışıyorum. Çocuklara kısıtlı imkanlarda gönüllü olarak boks öğretiyorum. Bu branşta bildiklerimi daha sağlıklı bir şekilde öğretebilmek istiyorum. İmkan verilmesi halinde başarılı boksörler yetiştirebilirim. Türkiye'ye olan gönül borcumu da böyle ödemek istiyorum. Öğrencilerim arasındaki oğlum Muhammed, gelecekte iyi bir boksör olacak inşallah."

Boksa talebin çok olduğunu vurgulayan Osman, faydalı bir şeyler yapmak istediğini kaydetti.

Muhammed Osman da ilerde babası gibi başarılı bir boksör olmayı hedeflediğini söyledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Suriyeli Boksör Gönül Borcunu Boksör Yetiştirerek Ödemek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement