Şairin Yaşamı" Semineri - Son Dakika
Kültür Sanat

Şairin Yaşamı" Semineri

Şairin Yaşamı" Semineri

Zeytinburnu Belediyesi'nce düzenlenen seminerde, Sezai Karakoç anlatıldı Şair Ergülen: "Karakoç'un mahcubiyetinin temelinde kendisini üstün biri olarak görmemek yatar. Tasavvufi bir tavrı vardır.

24.03.2014 23:54

Zeytinburnu Belediyesi'nce düzenlenen "Şairin Yaşamı" seminerinde Sezai Karakoç anlatıldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan şair Haydar Ergülen, Sezai Karakoç'un bir uygarlığın temsilcisi olması ve inancının şiirini yazmasıyla çağdaşlarından ayrıldığını belirtti.

Şiir dünyasında Nazım Hikmet ve Necip Fazıl'ın birbirine muadil olarak görüldüğünü dile getiren Ergülen, bu görüşe katılmadığını söyledi.

"Sezai Bey, iki parti kurmasına rağmen bana göre politikacı değildir" diyen Ergülen, "Fakat Türk şiirinin iki büyük politik şairinden biridir. Diğeri Nazım Hikmet'tir. Nazım Hikmet'in karşıt muadili hep Necip Fazıl gibi görülür fakat bana kalırsa, 19 yaşlarında diriliş düşüncesinden söz eden, inancını şiirinde temellendiren Karakoç'tur. Nazım Hikmet kominist ütopyanın, Karakoç ise inancın ütopyasının şairidir" ifadelerini kullandı.

Karakoç'un televizyonlarda, dergilerde, gazetelerde görünmemesine, verilen ödülleri almaya gitmemesine de değinen Ergülen, şunları kaydetti:

"Karakoç'un mahcubiyetinin temelinde kendisini üstün biri olarak görmemek yatar. Tasavvufi bir tavrı vardır. Kendini önemsemekten çekinir. İsmet Özel'in 'insanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır' dizesindeki gibidir. Görmeyene gizli bir şairdir."

Ergülen, seminerde, Karakoç'un Mona Roza, Balkon ve Yoktur Gölgesi Türkiye'de şiirlerini de dinleyicilere okudu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şairin Yaşamı' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement