Şehrin Asi Çocuğu Geri Döndü! - Son Dakika
Kültür Sanat

Şehrin Asi Çocuğu Geri Döndü!

Şehrin Asi Çocuğu Geri Döndü!

Genç yazar Aytuğ Akdoğan, son kitabı 'Duvar' ile yine çok konuşulacak!

01.12.2014 10:35  Güncelleme: 15:11


"KAFES!" diye bağırdı. "Kocaman bir kafes bu dünya! Vahşi atlar gibi kapatılmışız içine, demir parmaklıkları çekip gitmişler üstümüze!" Aytuğ Akdoğan'ın geçtiğimiz hafta çıkan 4. kitabı DUVAR böyle başlıyor…

''İKİ YILDA TAMAMLADIM''

Aykırı kalemi ve duruşuyla çok konuşulan, kitap okuyan gençliğin yeni idolü olan genç bir yazar Aytuğ Akdoğan… Yeni kitabı 'Duvar' için Destek Yayınları'na transfer olan Akdoğan, kitap hakkındaki duygularını "Son iki yıldır 30 farklı şehirde; dağ başında, dere kenarında, sahilde, trende, sağda solda, her yerde yazdığım romanım "DUVAR" bitti. Kitabın bitmesiyle korkunç bir boşluğa düştüm. Elim kesildi sanki. Ve bundan kurtulabilmemin tek yolu, kitabın artık okurlarla buluşması." şeklinde paylaşıyor.

BİRÇOK KONUYA GÖNDERME YAPIYOR

Her ne kadar bu defa bir roman yazmış olsa da, bugüne dek onu okuyan ya da az çok tanıyan insanların fark edebileceği üzere kendinden-bireyden yola çıkarak toplumsal meselelere; kafa kesen canilerden uyuşturucu bağımlılarına, sokak kedilerinden direnişe dek birçok konuya göndermelerde bulunuyor.

İçerik olarak 'karanlık edebiyat' yazsa da geniş kitlelere hitap edebilmeyi; hiçbir grup ya da kesimi küçümsemeden ve görmezden gelmeden herkese kucak açabilmeyi becerebilen nadir yazarlardan... "Ben 'ötekileştirme' üzerine yazıyorum. Ve Ravel'in piyanosuyla ayakkabı boyacısının fırçası arasında çok bir fark görmüyorum. İşini iyi yapan herkes sanatçı olabilir" diyor.

YENİ BİR MANİFESTE GELİYOR

Otobiyografik romanlarının ardından ilk defa 3. tekil şahıs yazmaya başlayan genç yazar, yabancı bir karakter yaratmış, ancak bu karakteri yazardan bağımsız düşünmek pek mümkün değil. Aytuğ Akdoğan'ın ağırlıklı olarak bilinç akışıyla kaleme aldığı ve noktalama işaretlerini gönlünce değiştirip kendi şiirsel diliyle birleştirdiği bu psikolojik romanında, her bir parça, olaylar geliştikçe bütündeki yerini bularak anlamlarını kuvvetlendiriyor. Dünyanın her köşesinde ve her zaman diliminde okunabilecek nitelikteki roman, sonunda tüm ötekiler için hafızalara kazınacak yeni bir manifesto haline geliyor!

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Şehrin Asi Çocuğu Geri Döndü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement