Türk Filmleri Haftası" Kazakistan'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Filmleri Haftası" Kazakistan'da Başlıyor

Türk Filmleri Haftası Kazakistan'ın Almatı kentinde 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

24.05.2016 11:02

Türk Filmleri Haftası Kazakistan'ın Almatı kentinde 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ana sponsorluğunda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TIKA) ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) destekleriyle Almatı'da gerçekleştirilecek.

"Ortak yapımlar ve kültürel işbirliği çözümleri" ana temasıyla düzenlenen etkinlikte, usta yönetmenlerin dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin beğenisiyle karşıladığı ve izleyicilerde derin izler bırakmış, zamanın eskitemediği sinema ve belgesel filmlerden özel bir seçki sunulacak.

Söyleşi, çalıştay, seyirci ve sektör buluşmalarının ücretsiz olarak gerçekleştirileceği etkinliğin 27 Mayıs'taki açılışında, oyuncu Kenan Ece'nin katılımıyla "Ertuğrul 1890" filmi gösterilecek.

"Ustaya Saygı" bölümü, "Uzun Hikaye" filmiyle usta yönetmen Osman Sınav'ı ağırlarken, "Ankara Yazı-Veda Mektubu" filmi, "özel gösterim" bölümünde yönetmen Kemal Uzun, oyuncu Burçin Abdullah ve filmin yapımcısı Galip Güner'i izleyiciyle buluşturacak.

Öner Kılıç'ın genel sanat yönetmenliğinde, 27 Mayıs'ta başlayacak Türk Filmleri Haftası çerçevesinde Türk sinemasının klasiklerinden biri kabul edilen Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği "Kelebeğin Rüyası" filmleri de gösterilecek.

Beş gün sürecek etkinlikte ayrıca, sinema ve dizi oyuncusu Özlem Balcı'nın yönettiği "Müezza" adlı kedi belgeseli özel bir gösterimle izleyiciyle buluşacak.

İki kardeş ülke arasında ortak yapımların ve kültürel işbirliğinin yollarının da masaya yatırılacağı etkinliğe, sinema yazarı Suat Köçer, senarist yazar Kamuran Tümay Yıldız, senarist oyuncu Turgay Yıldız, FİYAB temsilcisi ve yapımcı Ahmet Edabali, yapımcı Cahit Yıldız ile Kazakistanlı yapımcı ve yetkililer katılacak.

Etkinlik, 31 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Filmleri Haftası' Kazakistan'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement