Çelik: Demokratikleşme Paketini Bdp, PKK Mutlu Olacak Diye Yapmadık (2) - Son Dakika
Politika

Çelik: Demokratikleşme Paketini Bdp, PKK Mutlu Olacak Diye Yapmadık (2)

Çelik: Demokratikleşme Paketini Bdp, PKK Mutlu Olacak Diye Yapmadık (2)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Amasya programı kapsamında Minyatür Amasya Müzesi, Büyükağa Medresesi'ni ziyaret etti.

29.09.2013 18:27

Çelik'ten VURAL SAVAŞ DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Amasya programı kapsamında Minyatür Amasya Müzesi, Büyükağa Medresesi'ni ziyaret etti. Ardından İl Özel İdaresi Toplantı salonunda gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Çelik, Vural Savaş'ın CHP'ye katılmasını değerlendirirken şunları söyledi:

"Ben grup başkan vekiliyim bir baktım MYK toplantılarında sayın Başbakan'ın özel kalem müdürü gelip kulağına bir şey söylüyor. Biz diyoruz ki 'Bir dava daha mı açıldı?' 'Maalesef' diyor. Evelsi gün bir törenle Başbakan'a bu davaları açan zatı CHP bir demokratikleşme paketi olarak CHP'ye dahil etti. Vural Savaş. Yakışır, mübarek olsun. Bu, kitabında diyor ki 'Biz Tayyip'in önünü kesmek için elimizden ne geliyorsa yaptık ama olmadı.' Niye olmadı biliyor musunuz? Arkadaşlar bunlar hesap yapar ama bütün hesapları bilen Allah'ın da hesabı vardır. O hesabı aşamazsınız."

23 Nisan Resepsiyonu'nda dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çok haddi aşan laflar ettiğini ileri süren Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan Ankara'ya geldi MYK'yı topladı. Dedi ki 'Arkadaşlar böyle böyle ne diyorsunuz?' Eskiden bürokratlar sivil ve askeri bürokrasi siyasi iradeyi recm ederdi, topa tutardı. Sayın başbakanımız daha sonra o sözü defalarca kullandı hala da kullanıyor o sözün patenti bu kardeşinize aittir. Dedim ki 'Sayın Başbakanım dik duralım ama diklenmeyelim' nitekim öyle oldu. Yıllar yılı bizi pis kokulara alıştırdılar. Yanlış olduğu halde o yanlışları bize doğru diye bellettiler. İşte mesele bu. Şimdi AK Parti bunu değiştirmeye çalışıyor. Şimdi sancı başladı. Niye başladı? Biz diyoruz ki 'Bizim Cumhuriyetimiz demokratik cumhuriyet olsun.' Yeryüzünde 5 çeşit cumhuriyet var. Baskıcı totaliter cumhuriyetler var, sosyalist cumhuriyetler var, din esaslı dayanan cumhuriyetler var, bürokratik cumhuriyetler var bizimki gibi bir de demokratik cumhuriyetler var. Yani milletin iradesi mi söz sahibi olacak yoksa sivil ve askeri bürokrasimi söz sahibi olacak. Buna karar vermemiz lazım. Türkiye gerçek manada demokratik Cumhuriyet olacak diyoruz. Yani bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçerken sancılar yaşanıyor. Birilerinin karnına sancı girmiş. Tırtıl kelebeğe dönüşüyor. Tırtıl çok iticidir bürokratik demokraside tırtıl kadar iticidir ama bütün kelebekler tırtıldan çıkar biliyorsunuz değil mi? Biz bir demokratik cumhuriyet oluşturmak istiyoruz. ve bundan dolayı kurulduğumdan günden itibaren bize tuzaklar kuruldu. Ama halkımız bunu yemedi."

'GEZİ OLAYLARI SPONTENE ŞEYLER DEĞİL'

AK Parti'yi iktidardan götürmek için ne gerekiyorsa yapıldığını iddia eden Hüseyin Çelik, "Sandıkta aradığını bulamayanlar sandıkta amacına ulaşamayanlar 'Acaba sokakta biz bu işi halledebilir miyiz?' derdine düştüler. Şu gezi mezi eylemleri, bunlar böyle sloganlar, spontane yapılan şeyler değil arkadaşlar. Gezi olaylarının başlangıcı olan Mayıs ayının sonu Türkiye nereye geldi. Birileri bize kendi içimizdeki insanların eliyle hangi çelmeyi taktı dikkatlerinize sunmak istiyoruz. Bu gün bizden nefret edenler, bu gün bizim mezarımızı kazmaya çalışanlar başbakanımıza ağza alınmayacak lafları söyleyenler niye bunu yapıyorlar? Bugün bizden rahatsız olanlar halkın çocuklarının iktidarda olmasından rahatsızdır" dedi.

DENİZ BAYKAL ÖLÇÜSÜ

Hüseyin Çelik, bu kadar uzun süre iktidarda kalıp da şaibesiz, yolsuzluksuz, rüşvetsiz, pisliksiz kalan bir iktidar oldukları görüşünü savundu.

Babasının ölçüsünün kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Hüseyin Çelik, "Babam bir gün beni aradı 'Oğlum ben sizin ne yaptığınızı bilmiyorum. Ama ben CHP grubunu seyrettim televizyonda Deniz Baykal 15 dakika aralıksız senin aleyhinde konuştu. Deniz Baykal senin aleyhinde konuşuyorsa demek ki sen iyi işler yapıyorsun.Oğlum Allah yolunu açık etsin dedi" diye konuştu. Çelik, Deniz Baykal tarafından sevilmesi halinde kendisinde bir 'yamukluk' olacağı görüşünü savundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çelik: Demokratikleşme Paketini Bdp, PKK Mutlu Olacak Diye Yapmadık (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement