Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru

CHP Batman milletvekili adayı Ayhan Işık, "Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa, HDP, İYİ Parti, Saadet ve CHP ortak miting yapacağız." dedi.

08.06.2018 00:39

CHP Batman milletvekili adayı Ayhan Işık, "Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa, HDP, İYİ Parti, Saadet ve CHP ortak miting yapacağız." dedi.

Batman'da bir restoranda konuşan Işık, 24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin ilk defa iktidara yakın olduğunu iddia eden Işık, "Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa, HDP, İYİ Parti, Saadet ve CHP ortak miting yapacağız. Çünkü artık iki tane aday olacak. Bir tanesi Sayın Erdoğan, bir tanesi de Sayın Muharrem İnce olacak. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız şunu söyledi 'Eğer ben ikinci tura kalırsam HDP'den bir arkadaşımız cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Şimdi cumhurbaşkanı yardımcısı HDP'den olacaksa mutlaka ortak ittifak olacak."

"Tek isteğimiz HDP'nin barajı aşması"

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar da Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin seçimi ikinci turda kazanacağını iddia etti.

Seçimlerin kilit partisinin HDP olacağını öne süren Yaşar, "İkinci turda anahtar parti HDP'dir. HDP millet ittifakına destek verirse millet, cumhur ittifakına destek verirse cumhur ittifakı kazanır. Bizim şu an isteğimiz HDP'nin barajı aşması ve halkın iradesinin parlamentoya yansımasıdır. Bürokrasidekilere seslenmek istiyorum seçimlere müdahale etmesinler, taraf olmasınlar. 24 Haziran'dan sonra AKP iktidarı yok, biz kimseyi de tehdit etmiyoruz ama burada bürokraside görev alan ve sandık görevlilerinin müdahale etmemesi lazım. Müdahale ederse onun resimlerini çıkartıp bütün sokaklarda asacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement