Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, "AK Parti, HDP'nin 'baskı ve tehdit yoluyla seçmenleri etkilediğini ve onlardan tehdit yoluyla oy aldığını' sürekli dile getiriyor.

02.07.2015 13:54

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, " AK Parti, HDP'nin 'baskı ve tehdit yoluyla seçmenleri etkilediğini ve onlardan tehdit yoluyla oy aldığını' sürekli dile getiriyor. Ama 3 aylık seçim kampanyası sürecinde ben bunun tam tersini gördüm" dedi.

Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletvekili seçiminde toplam bin seçmenin hepsinin HDP'ye oyunu verdiği Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanköy'ün fahri imamının görevden alınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim kampanyası çerçevesinde, 26-27 Mayıs günlerinde Doğanköy'ü ziyaret ederek partisinin projelerini köylüye aktardığını belirten Yıldırım, "Bu köy, koruculuğun dayatıldığı, bu yüzden korucularla PKK arasında çıkan çatışmalarda can kayıplarının yaşandığı bir köydür. Koruculuk sisteminin ne amaçla dayatıldığı konusunda sohbet ettik, birlik ve beraberlik zamanının geldiğini anlattım" dedi.

Yıldırım, köyün fahri imamı Mehmet Emin İdin'in de toplantıya katıldığını ifade ederek, "Seçmen sayısı bin olan köyden seçimde HDP'ye ful oy çıktı. Bunun üzerine Pervari İlçe Kaymakamı köy muhtarlığına resmi yazı yazarak, köyün imamı olan Mehmet Emin İdin'in köyü terk etmesi, 'aksi taktirde sonunun kötü olacağı' konusunda bildirimde bulundu. Bu talimat, imamın bir daha camiye gitmemesi, cuma namazı dahil hiç bir namazı kıldırmaması yönündedir. Buna tepki gösteren köylüler de yanlarına imamı alarak boş arazide cuma namazını kıldılar" diye konuştu.

Bu konuyu soru önergesiyle de Meclis gündemine getirdiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

"AK Parti, HDP'nin baskı ve tehdit yoluyla seçmenleri etkilediği ve onlardan tehdit yoluyla oy aldığını sürekli dile getiriyor. Ama 3 aylık seçim kampanyası sürecinde ben bunun tam tersini gördüm. Asıl tehdidi, baskıyı yapanın, AK Parti adına valiler, ilçe kaymakamları ve karakol komutanları olduğunu gördüm."

HDP'li Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığının, AK Parti için çalışan kendine bağlı kadrolu imamlar hakkında hiçbir işlem yapmazken, HDP ile birlikte görülen, HDP'ye oy veren imamları ya sürgün ettiğini ya da görevden aldığı iddiasında bulundu.

Pervari İlçe Kaymakamı hakkında işlem yapılmasını istediklerini vurgulayan Yıldırım, "Diyanet mutlaka iktidarın, sistemin aygıtı olmaktan çıkarılmalı, özerkleştirilmeli, imamlar, müezzinler üzerindeki baskı kaldırılmalıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Siirt Milletvekili Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement