Bakan Ala: Bayburt Huzur ve Güvenin Şehri - Son Dakika
Politika

Bakan Ala: Bayburt Huzur ve Güvenin Şehri

Bakan Ala: Bayburt Huzur ve Güvenin Şehri

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bayburt'un taşıdığı değerleri nesilden nesile aktarmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi.

13.03.2014 22:10  Güncelleme: 23:37

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bayburt'un taşıdığı değerleri nesilden nesile aktarmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi.

Bakan Ala, Erzurum'dan karayolu ile geldiği Bayburt'ta Vali Mükerrem Ünlüer'i makamında ziyaret etti. Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, toplumun huzur ve güvenliği için çalışan bir bakanlık olarak huzur ve güven denilince Bayburt'un akıllara geldiğini ifade ederek, "Bayburt huzur ve güvenin şehri. Türkiye'de iyi ne varsa ona destek olan çok önemli, geleneklerini muhafaza etmiş inci gibi bir şehir. Bu şehrin insanlığa öğreteceği çok şey var. Bu şehrin insanlara yapacağı çok katkı var. Bu coğrafyanın insan olarak bunu en yakından bilen birisiyim" diye konuştu.

Bayburt'ta olmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu söyleyen Bakan Ala, "Bayburt'un taşıdığı değerleri nesilden nesile aktarmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Bunu yaşamak ve görmek isteyen kim varsa onu da Bayburt'a davet etmek isterim" ifadesini kullandı.

Bakan Ala, Bayburt'un adeta bir açık hava müzesi gibi olduğunu belirterek, "Sorumluluklarımızı, sosyal dayanışmanın ne olduğunu, toplumsal yapımızın nasıl korunarak devam ettirilebileceğini görmek isteyen varsa Bayburt'a gelsin. Bayburt'un fiziki olarak kalesi çok meşhurdur ama Bayburt bizim değerlerimizin bizatihi kalesidir" dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı da makamında ziyaret eden Ala, buradaki konuşmasında ise sonradan bir şehrin kurulamayacağını anlatarak, "Bin yıllık şehri yeniden oluşturmamız için bin yılın geçmesi lazım. Sonradan kentleri oluşturabilirsiniz ama şehri kuramazsınız. Şehir büyüklük ya da küçüklük ile ilgili değildir. Geleneği ve kültürüyle, dinamikleriyle ilgili bir husustur. Onun için Bayburt kadim şehirlerimizden birisidir" diye konuştu.

Bakan Ala, daha sonra esnafı gezerek onlarla sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Ala: Bayburt Huzur ve Güvenin Şehri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement