Köyceğiz'de oy pusulalarının sayımının durdurulduğu bildirildi - - Son Dakika
Politika

Köyceğiz'de oy pusulalarının sayımının durdurulduğu bildirildi -

Köyceğiz'de CHP ile AK Parti'nin itirazı nedeniyle 39 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayımının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla tedbiren durdurulduğu bildirildi.

06.04.2014 17:50

Köyceğiz'de CHP ile AK Parti'nin itirazı nedeniyle 39 sandıktaki oy pusulalarının yeniden sayımının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla tedbiren durdurulduğu bildirildi.

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ilk yapılan oy sayımında CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay 4 oy farkla kazanmış, bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı, geçersiz oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmişti. Yeniden sayım sonucu AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Ceylan, 17 oyla önde çıkmıştı.

CHP'nin itirazı üzerine AK Parti de itiraz etmiş, alınan ortak kararla belirlenen 39 sandıkta belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için kullanılan oy pusulalarının yeniden sayımı için İl Seçim Kurulunca karar alınmıştı.

- "24 sandıkta sayım tamamlanmıştı"

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden sayımın YSK tarafından tedbiren durdurulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Sayımın durdurulmasına yönelik kendilerinin herhangi bir talebinin olmadığını, itirazın AK Parti'den geldiğini düşündüklerini ifade eden Aldan, 39 sandıktan hangi sonuç çıkarsa millet iradesi ne şekilde tezahür ederse saygı göstereceklerini daha önce belirttiklerini dile getirdi.

Belirlenen 39 sandıktan henüz 24'ünde sayımın tamamlandığını bildiren Aldan, şöyle konuştu:

"Biz başından beri şunu söyledik; 'Sahada kazandık, masada kaybetmek istemiyoruz'. Bu tür bir durdurma kararını anlayabilmekte güçlük çekiyorum. Şimdi bir değerlendirme yapacağız. Ayrıca başta sayın Genel Başkanımız olmak üzere genel merkezimize de bu konu iletildi. Onlar da girişimlerde bulunuyor. Sonucunu kamuoyuyla paylaşacağız."

- AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk ise yerel seçimleri Dalaman'da 12 oyla kaybettiklerini, bunun üzerine İlçe Seçim Kuruluna geçersiz oyların yeniden sayımı için itiraz ettiklerini söyledi.

Yeniden sayım sonucunda farkın 6'ya düştüğünü bildiren Öztürk, "Belirlediğimiz sandıkların yeniden sayımı için tekrar itiraz ettik ama kabul edilmedi. Ardından İl Seçim Kuruluna gittik, o da reddedildi" dedi.

Köyceğiz için de CHP ile itiraz ettiklerini, İl Seçim Kurulunun belirlenen 39 sandıkta belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için oy pusulalarının yeniden sayımına karar verdiğini anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Köyceğiz'de önde olmamıza rağmen ortak başvuru kabul edildi. Köyceğiz'de kabul ediliyor, Dalaman'da kabul edilmiyor. Bu çifte standarttır. Biz de durumu genel merkezimize ilettik. Genel merkezimiz, oy sayımının durdurdulması için YSK'ya başvurdu. YSK'da sayımın tedbiren durdurulması kararı aldı."

Köyceğiz\'de oy pusulalarının sayımının durdurulduğu bildirildi -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Köyceğiz'de oy pusulalarının sayımının durdurulduğu bildirildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement