Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Politika

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır'daki 9 ilde darbe karşıtı öğrenciler gösteri düzenledi.

15.04.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'daki 9 ilde üniversite öğrencileri darbe karşıtı gösteri düzenledi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla "Asıl yıkım darbedir" adı altında başkent Kahire, Asyut, Dekahliye, Dimyat, Giza, Beni Suveyf, Minya, Şarkiye, Şüveyş'te darbe karşıtı üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Gösterilerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 130 kişinin yargılandığı, kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davada reddi hakim talebinin kabul edilmemesi, Rabitul Adeviyye ile Nahda meydanlarına müdahale edilmesinin 8'inci ayı ve dün Muhammed Adil isimli bir öğrencinin eylemlerde öldürülmesi protesto edildi.

Eylemciler, Mursi'nin tekrar cumhurbaşkanı olarak görevinin başına dönmesini, tutuklanan çok sayıda darbe karşıtının derhal serbest bırakılmasını ve protestolarda eylemcileri öldüren kişilerin yargılanmasını istedi.

Gösterilerde, 3 Temmuz askeri darbesinin baş aktörü eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin cumhurbaşkanı adayı olması aleyhine sloganlar atan öğrenciler, Rabia işaretli pankartlar taşıdı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement