TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

ÖYM'lerin tümüyle kaldırılmasını da içeren Yeni Demokratikleşme Paketi 20 ret oyuna karşı 200 oyla kabul edildi.

21.02.2014 05:15

TBMM Genel Kurulu'nda, özel yetkili mahkemelerin (ÖYM) tümüyle kaldırılmasını da içeren Yeni Demokratikleşme Paketi, 20 ret oyuna karşı 200 oyla kabul edildi.

Görüşmeler sırasında MHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın söz alarak, kuru fasulyenin faydaları ve vitamin değeri hakkında bilgi vermesi, milletvekillerini güldürdü.

Daha sonra CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, iktidar partisi milletvekillerine, "Buradan konuşan bütün arkadaşlarımız bazen 'çalıyorsunuz, hırsız' derken kendi partim adına da MHP adına da söyleyebilirim. Sizleri kastetmiyoruz. Onlar fezlekelerde, tapelerde ve soruşturmalarda adı geçen, adı geçmek bir yana çok somut bulgu ve delillerle zan altında kalmış kişiler. 'Çalanların Allah belasını versin' dediniz. Evet çalanların Allah belasını versin. Biz de buna katılıyoruz zaten ama yargıda versin. 'Çalmadan çaldı diyenlerin de Allah belasını versin' dediniz. Benim partimden kim çalmayan insanlara 'çaldı' diyorsa teessüf ederim" dedi.

Sataşma nedeniyle söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da bazı fikirlerinin Altay'dan farklı olduğunu ifade ederek, "Biz de diyoruz ki, 'Kim çalıyorsa, kim kul hakkı yiyorsa, kim ki haksız yere birini suçluyorsa, iftira atıyorsa Allah kahretsin. Ama biz diyoruz ki, kim ki kul hakkının, millet hakkının yenmesine rağmen veya bununla ilgili mahkemelerin önünü tıkıyorsa onu da kahretsin" diye konuştu.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Bugün Cuma günü benim grup başkanvekillerine önerim beddua etmemeleri, dua etmeleri" ifadesini kullandı.

Bu arada, ÖYM'lerin tümüyle kaldırılmasını da içeren yeni demokratikleşme paketi 20 ret oyuna karşılık 200 oyla kabul edildi. Teklifin görüşmeleri yaklaşık 14 saat sürdü.

Yakut, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement