Tunceli Belediye Başkanı Bul, görevine başladı - Son Dakika
Politika

Tunceli Belediye Başkanı Bul, görevine başladı

Tunceli Belediye Başkanı Bul, görevine başladı

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Tunceli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Bul, görevine başladı.

07.04.2014 17:34

Barış ve Demokrasi Partisi'nden (BDP) Tunceli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Bul, görevine başladı.

İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra belediye binasına gelen Bul, eski belediye başkanı Edibe Şahin, çalışanlar ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra başkanlık makamına geçildi.

Edibe Şahin, burada yaptığı açıklamada, kenti üçüncü dönemde de BDP'li belediye başkanlarının yöneteceğini ifade ederek, yapılanın devir teslim değil nöbet değişimi olduğunu söyledi.

Tunceli'yi demokratik, katılımcı, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir paradigmayla, bir modelle 5 yıl yönettiklerini belirten Şahin, "Dersimliler yine kendi tercihlerini yaptılar, yine kendileri yönetimdeler, yine kendileri hep birlikte yönetecekler, yine çok güzel kararlar alacaklar Dersim'in geleceği, kimliği, dili, inancı için. Biz onurla, gururla görevi arkadaşlarımıza devrediyoruz. Daha güçlü bir soluk, daha güçlü bir nefesle arkadaşlarımız bu süreci bizden çok daha ileriye götürecekler. Kendilerine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Mehmet Ali Bul da Tunceli halkına teşekkür ederek, "Bu üçüncü dönemdir yine bize güvendikleri için partimize, devrimci güç birliğine, devrimcilere güvendikleri için, bizi tekrar onurlandırdılar, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu son 5 yıllık hizmetlerinden dolayı Edibe başkan ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dersim halkına en iyi şekilde hizmet edeceğimizi, bütün Dersim halkının tamamını kucaklayacağımızı söyleyebiliyorum" ifadesini kullandı.

Bul, "Mahalle meclislerinin oluşması, kararların, projelerin mahalle meclislerinde öneriler gelerek olgunlaşması, kentteki bütün demokratik kitle örgütleriyle iletişimin, onların önerileriyle birlikte yönetilmesi gibi bizim temel projelerimiz var. Bunu halkla bütünleşmek olarak, toplumun demokratikleşmesi, demokratik bir toplumun yaratılmasına da buradan başlayabiliriz diyebilirim" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tunceli Belediye Başkanı Bul, görevine başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement