Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız - Son Dakika
Sağlık

Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız

Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız

Sincik Arıcılar Birliği Başkanı Ertürk: "Sincik'e dışardan gelen arıcılar bilinçsiz şekilde bal üretimi yapıyor.

21.02.2014 13:14

Sincik Arıcılar Birliği Başkanı Hamit Ertürk, Sincik'e dışarıdan gelen arıcıların bilinçsiz şekilde bal üretimi yaptığını öne sürerek, "Bu balların çoğu halk tabiriyle şeker dediğimiz madde ile elde edilmektedir. Bu da piyasaya Sincik balı adı altında sürülerek, halkın sağlığı ile oynanmaktadır" dedi.

Sincik Arıcılar Birliği üyeleri Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Sincik balının kalitesiyle ülke piyasasında önemli bir yer tuttuğunu ifade eden arıcılar, piyasaya sunulan ballardan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

Birlik başkanı Ertürk, ziyarette, zor şartlar altında arıcılık yaptıklarını belirterek, dışarıdan Sincik'e yabancı arıcıların geldiğini söyledi.

Gelen arıcıların birçoğunun ilçeye arı kovanlarını yerleştirerek, bilinçsiz şekilde bal üretimi yaptığını öne süren Ertürk, "Bu balların çoğu halk tabiriyle şeker dediğimiz madde ile elde edilmektedir. Bu da piyasaya Sincik balı adı altında sürülerek, halkın sağlığı ile oynanmaktadır. Valimizin girişimleriyle dışarıdan ilçemize gelen yabancı arıcıların önüne geçildi. Şükranlarımızın ifadesi olarak ziyaret gerçekleştirdik" dedi.

Tüketiciye sağlıklı bal ulaştırmak için bundan sonra dernek olarak denetimleri sıkılaştıracaklarını vurgulayan Ertürk, kontrollerde üyelerinden herhangi birinin ürettiği balda şeker tespit edilmesi halinde 11 bin lira cezai müeyyide uygulayacaklarını kaydetti.

Vali Demirtaş da Sincik'in coğrafi yapısı itibariyle arıcılığa elverişli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Demirtaş, Adıyaman'da organik bal üretimini yaygınlaştırmak ve bal üreticilerini desteklemek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla zaman zaman arı kovanı dağıtarak, arıcılığın gelişimini teşvik ettiklerini kaydetti. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Adıyamanlı Arıcılar, Şeker Balından Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement