Kanser Hastalarına Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Sağlık

Kanser Hastalarına Evde Bakım Hizmeti

Sağlık Bakanlığınca ileri derecede kanser hastaları için evde tıbbi ve psikososyal destek verilmesi amacıyla oluşturulan palyatif bakım projesi İzmir'de hayata geçirildi.

30.06.2016 16:16

Sağlık Bakanlığınca ileri derecede kanser hastaları için evde tıbbi ve psikososyal destek verilmesi amacıyla oluşturulan palyatif bakım projesi İzmir'de hayata geçirildi.

İzmir Halk Sağlığı ekipleri, kentteki ileri derece kanser hastalarının daha rahat edebilmeleri amacıyla evlerinde ziyaretlere başladı.

Ekiplerle evleri dolaşan İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, yaptığı açıklamada, kanser hastalarının desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca başlatılan projeyi İzmir'de uygulamaya koyduklarını belirtti.

Kent genelinde hastalığın terminal dönemindeki kanser hastalarının belirlenmesi için çalıştıklarını aktaran Halk Sağlığı Müdürü Salnur, bu uygulamayla hastaların her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Ziyaretlerin doktor ve hemşire tarafından gerçekleştirileceğini anlatan Salnur, şöyle konuştu:

"Hastaların en zor dönemlerinde yanlarında olmayı ve hayatlarını kalitelileştirmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Evde onları ziyaret edeceğiz. Hastadan hastaya problemler değişebiliyor. Ama genel olarak görülen beslenme problemi, ağrıları, yatak yaraları ve psikolojik destek noktasında yardımcı olacağız. Bunların yanı sıra maddi yönden sıkıntı yaşayan ailelere de kaymakamlıklar aracılığıyla destek vermeye çalışacağız. Din adamı desteği isteyen aileler içinde müftülüklerle görüşeceğiz."

Salnur, hastaneye yatarak tedavi görmesi gereken hastalarınsa bu hizmetten yararlanması için aracılık yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Kanser Hastalarına Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement