Başörtüsü Basketbolda Serbest - Son Dakika
Spor

Başörtüsü Basketbolda Serbest

FIBA, basketbol oyuncularının dini amaçlarla başörtüsü ve türban kullanmasına izin verdi.

17.09.2014 08:45  Güncelleme: 09:48

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), dini ayrımcılık eleştirilerinin ardından basketbol oyuncularının dini amaçlarla başörtüsü ve türban kullanmasına izin verdi.

2 YILLIK DENEME SÜRESİ

FIBA'dan yapılan açıklamada, türban gibi başörtülerinin oyun sırasında giyilmesine izin veren kararın iki yıllık deneme süresi olduğu, 2016 Rio de Janerio Olimpiyatları sonrası kararın kalıcı olup olmayacağının belirleneceği belirtildi.



Geçerli FIBA kuralları, başlık, saç aksesuarları ve mücevherat giyilmesini yasaklıyor, sadece 5 santimetre genişliğinde saç bandına izin veriyor.


Başörtüsü Basketbolda Serbest
Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Başörtüsü Basketbolda Serbest - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • DOĞRUYA DOĞRU: AMMAN BE GINA GELDİ ŞU 80 CM BEZİNİZDEN. . 11 15 Yanıtla
  • ÇARE: İNSANIN TÜM KASLARININ ÇALIŞTIĞI, TERLEME VE EN SERT SERİ HAREKTLERİN OLDUĞU BİR SPORDA KADININ BAŞINI SARMALAMAK, ONA İŞKENCEDİR. . AMA 35 DERECE SICAKTA KADININ PARDESÜ GİYMESİNİ İSTEYEN, DENİZDE GÜNEŞ ALMASINI ENGELLEYEN HAŞEMA GİYDİREN ZİHNİYET İÇİN BÖYLE ŞEYLER ÖNEMSİZ. . 13 7 Yanıtla
  • HİCABİ SERPUŞ: NEDİR ŞU KADINLARA YAPTIĞINIZ İŞKENCE LAN? MİRAS HAKKI YARIM, ŞAHİTLİK HAKKI YARIM, BİR ERKEĞİN ANCAK DÖRT EŞİNDEN BİRİ OLARAK KADINLIK ONURU KIRILIR, NİKAHI OLMADAN BİRİSİYLE BERABER OLURSA İŞKENCE İLE LİNÇ EDİLİR (ERKEĞE BİR ŞEY YOK), HER ZAMAN TÜRBAN, BURKA VB ÖRTÜLERLE KİM OLDUĞUNU GİZLE, DENİZE ERKEKLERLE GİRME GİRERSEN GÜNEŞ ALMANI ENGELLEYEN ŞEYLER GİY, ERKEKLE AYNI OKULDA OKUMA, , , SAYMAKLA BİTMEZ. . . . 6 5 Yanıtla

Advertisement