Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Tyson Fury Oldu - Son Dakika
Spor

Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Tyson Fury Oldu

İngiliz Tyson Fury, Ukraynalı Wladimir Klitschko'yu mağlup ederek unvan maçını kazandı. Fury, Klitschko'nun 11 yıllık yenilmezliğine de son verdi.

29.11.2015 01:47  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11 yıldır kaybetmeyen Wladimir Klitschko'yu yenen İngiliz boksör Tyson Fury, yeni Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu oldu.

RAKİPLER ARASINDA YAŞ FARKI 12

Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) şampiyonluk kemerlerine sahip 39 yaşındaki Klitschko ile 27 yaşındaki Fury arasındaki maç Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Esprit Arena'da yapıldı.

HAKEM KARARIYLA YENİ ŞAMPİYON FURY

Fury, 12 raundun sonunda üç hakemin ortak kararıyla 115-112, 115-112, 116-111'lik skorlarla Klitschko'yu yendi. Böylelikle Fury 4 federasyonun da kemerini Klitschko'dan alarak yeni dünya ağır sıklet boks şampiyonu oldu.

NAMAĞLUP UNVANINI KORUMAYI BAŞARDI

Fury çıktığı 25. karşılaşmasını da kazanırken, rakibi Klitschko ise 68. maçında 4. yenilgisini aldı.

Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Tyson Fury Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Tyson Fury Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ferid.: Bu maçta klicko o sol elini hiç sabit tutamadı. Onun meshur solu vardır onu hiç indirmez hep havadadir trafik polisi gibi. 8 1 Yanıtla
  • Paşalı: Ukraynalı dövülmedi bile ben şuna üzülüyorum ekranlarda 150 ülke seyrediyor canlı 65 bin seyirci var solonda ama 12 rant ta bir yumruk yok nasıl birmac yazıl izleyenlere 6 1 Yanıtla
  • asas: bir tane düzgün yumruk var mıydı... Hayır.. Yoktu 1 0 Yanıtla

Advertisement