Türk Basınını Duayen İsmi Necmi Tanyolaç Vefat Etti - Son Dakika
Spor

Türk Basınını Duayen İsmi Necmi Tanyolaç Vefat Etti

Türk Basınını Duayen İsmi Necmi Tanyolaç Vefat Etti

Tanyolaç'ın cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek

27.11.2013 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk basınını duayen isimlerinden ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski başkanlarından Necmi Tanyolaç vefat etti.

Bir süredir Alzheimer tedavisi gören 85 yaşındaki Tanyolaç'ın, Çamlıca'da kaldığı huzurevinde dün gece rahatsızlanarak Maltepe'deki Delta Hospital'a kaldırıldığı bildirildi. Necmi Tanyolaç'ın, gece yarısı hastanede hayata gözlerini yumduğu kaydedildi.

Necmi Tanyolaç için yarın saat 10.30'da TSYD'nin Levent'teki merkezinde tören düzenlenecek. Tanyolaç'ın cenazesi Şişli Camisi'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İskeçe'de 1928 yılında doğan Tanyolaç, 1950 yılında gazeteciliğe başladı. TSYD'nin kurucularından olan Necmi Tanyolaç, dernekte 1970-1972 ve 1981-1984 yılları arasında genel başkanlık yaptı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkan vekilliği görevinde de bulunan Tanyolaç, TSYD ve basın kuruluşlarının açtığı yarışmalarda ödüller kazandı. Zaman, Son Posta, Tercüman, Spor, Milliyet, Güneş, Sabah, Yeni Asır, Fotospor, Meydan gazetelerinde yazar ve yönetici olarak çalıştı. Tercüman Gazetesi Spor Sorumlu Müdürü, Güneş Gazetesi Spor Yönetmeni ve başkan vekili görevlerinde bulunan Tanyolaç, "Arka Pencere" isimli bir de kitabı bulunuyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Basınını Duayen İsmi Necmi Tanyolaç Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement