Android 5.0 Önce Bu Modellere Geliyor - Son Dakika
Teknoloji

Android 5.0 Önce Bu Modellere Geliyor

Android 5.0 Önce Bu Modellere Geliyor

Yeni Android işletim sisteminin dağıtımına başlanıyor.

17.10.2014 10:44
Mahmut Saral - -

Google'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni mobil işletim sistemi sürümü Android 5.0 L (Lollipop), birkaç hafta içinde Android cihazlar için indirilmeye sunulacak. Şu an beklenen tarih, 3 Kasım ve bu tarihte ilk olarak Nexus 7 ve Nexus 10 tabletlerin bu güncellemeyi alması bekleniyor.


Daha evvel gelen bilgilerde, Nexus 4'ten en yeni Nexus'a kadar bu güncellemenin her cihaza geleceği bildirilmişti. Görünüşe göre ilk ürünler, Wi-Fi bağlantılı Nexus 7 ve 10 olacak. Sonrasında da siparişe sunulan yeni Nexus 9 tablette bu sistemi göreceğiz.


Nexus 4, 5 ve LTE versiyonlar için Android L'nin kasım sonuna doğru yayınlanması bekleniyor. Tabii yalnızca Nexus modeller değil, Samsung, Sony ve HTC gibi üreticilerin telefonları için de bu güncelleme gelecektir.


Örneğin Sony, Xperia Z ailesi için bu yeni güncellemenin yolda olduğunu duyurdu. Firmanın Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact ve Xperia Z3 Tablet Compact modelleri için Android 5.0 Lollipop gelecek. Sony, yeni sistemin ilk olarak Sony Z Ultra Google Play Edition için geleceğini bildirdi. Diğer modeller için de 2015'in başları düşünülüyor.


Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Android 5.0 Önce Bu Modellere Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement