App Store'un Ölü Uygulamaları - Son Dakika
Teknoloji

App Store'un Ölü Uygulamaları

App Store\'un Ölü Uygulamaları

Mobil analiz firması Adjust'a göre, App Store'un tamamındaki uygulamaların büyük kısmı zombi.Apple'ın iOS cihazları için oluşturduğu App Store uygulama mağazası kısa zamanda büyük başarı yakaladı.

29.07.2014 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mobil analiz firması Adjust'a göre, App Store'un tamamındaki uygulamaların büyük kısmı zombi.

Apple'ın iOS cihazları için oluşturduğu App Store uygulama mağazası kısa zamanda büyük başarı yakaladı. Günümüze kadar 75 milyar indirme yapıldı ve uygulama üreticileri toplamda 15 milyar Dolar para kazandılar.

Ama App Store için her şey toz pembe değil. Analiz firması Adjust yeni duyurduğu bir raporda, App Store'daki uygulamaların yaklaşık %80'inin neredeyse hiç indirilmeden öylece durduğunu açıkladı. Yani 1.2 milyon uygulama sahipsiz şekilde bekliyor.

Adjust firması bu türden kullanılmayan uygulamalar için "zombi uygulama" ismini bulmuş. Her ay yaklaşık 60,000 yeni uygulamanın eklendiği App Store'da başarılı olabilmek, iyi bir uygulama sahibi olmaya ve görünürlüğe bağlı. Elinizde iyi bir uygulamanız olsa bile, eğer kimse onu bilmiyorsa, o bir zombi uygulamadır.

Ayrıca Adjust'ın verdiği rakamlara göre, App Store'a yıllar boyu eklenmiş olan uygulamaların %21'i mağazadan kaldırılmış. ya sahipleri bu uygulamaları kendi kaldırmış veya Apple'ın uygulama standartlarına ve kurallarına uymadıkları için firma tarafından silinmişler. En çok silinen uygulama kategorileri ise kitaplar, eğlence ve araçlar olmuş.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji App Store'un Ölü Uygulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement