Apple Yine Rekor Kırdı: 24 Saatte 4 Milyon İphone 6 ve İphone 6 Plus Sattı! - Son Dakika
Teknoloji

Apple Yine Rekor Kırdı: 24 Saatte 4 Milyon İphone 6 ve İphone 6 Plus Sattı!

Apple Yine Rekor Kırdı: 24 Saatte 4 Milyon İphone 6 ve İphone 6 Plus Sattı!

Apple yeni akıllı telefonlarını ön siparişe sunduğu ilk gün yeni bir satış rekoruna imza attı.

15.09.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Apple, yaklaşık bir hafta gibi bir süre önce yeni akıllı telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı duyurmuştu. Bu cihazların ikisi de büyük ekranlarının yanı sıra fiyatlarıyla eleştirilmişti. Ancak görünüşe göre herkes bu cihazları eleştiren kişilerle aynı görüşte değil. Bugün, geçtiğimiz günlerde ön siparişe çıkan bu yeni iPhone modelleriyle alakalı ilk satış bilgileri geldi.


Geçtiğimiz sene satışa çıkan iPhone modellerinin ilk gün ön sipariş rakamlarını ikiye katlayan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, sadece ilk 24 saat içerisinde 4 milyon ön sipariş aldı. Yani ilk günde saatte 150 bin adet iPhone 6 modeli satıldı. Bu rakam aynı zamanda rekor anlamına geliyor.


Diğer taraftan geçen seneki modeller ilk haftalarında toplam 9 milyon adet satarak bir rekora daha imza atmışlardı. Ancak görünüşe göre bu rekor yakında tarihe gömülmüş olacak.


Bu yüksek ilk gün ön sipariş rakamını daha önemli kılan yanı ise Apple'ın henüz bu cihazlarını en çok satış yaptığı bölgelerden birisi olan Çin'de ön siparişe çıkarmamış olması. Apple bu bölgede cihazını 19 Eylül'de satışa çıkaracak. Gerçi iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı ön sipariş üzerinden satın alanların birçoğu da cihazlarına 19 Eylül'de kavuşacak.


Bu cihazların ülkemizdeki satışa çıkma tarihlerini ve fiyatlarını merak ediyorsanız sizi şöyle alalım. Peki siz iPhone 6 ya da iPhone 6 Plus satın almayı düşünüyor musunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Yine Rekor Kırdı: 24 Saatte 4 Milyon İphone 6 ve İphone 6 Plus Sattı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement