İos 6 Çıktı, İndirin! - Son Dakika
Teknoloji

İos 6 Çıktı, İndirin!

İos 6 Çıktı, İndirin!

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6 kullanıcılara sunuldu. Apple, eskiden işletim sistemlerini yeni ürünlerle birlikte duyuruyordu. Fakat firma son yıllarda yazılım odaklı etkinliklerde işletim ...

20.09.2012 14:30

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6 kullanıcılara sunuldu.

Apple, eskiden işletim sistemlerini yeni ürünlerle birlikte duyuruyordu. Fakat firma son yıllarda yazılım odaklı etkinliklerde işletim sistemlerinin ön gösterimini yapıyor ve yeni özellikleri duyuruyor. iOS 6′da da durum böyle oldu ve Apple yazın düzenlediği WWDC'de iOS 6′ya dair tüm özellikleri açıkladı.

Bu sebeple iOS 6′nın çıkışı pek heyecan yaratmamış olabilir. Zira bütün özellikler aylar öncesinden biliniyordu. Fakat daha önce videolarda izlediğimiz özellikleri kendimiz deneyimlemek bizi yine de heyecanlandırdı. Özellikle haritalarda bulunan 45 derecelik açıdan 3D görüntüler çok etkileyici görünüyor. Şimdilik sayılı şehirlerde bulunan bu özellikle yayıldıkça daha da etkileyici olacaktır. Gözler Eiffel Kulesi'ni arıyor olsa da henüz Paris bu özelliğe sahip değil.

Apple, iOS 6′da toplamda 200′ün üzerinde özellik bulunduğunu bildiriyor. Bunların birçoğu ufak yenilikler olsa da aralarında dikkat çekenlerden bazıları şöyle: iPad'de tam fonksiyonlu Siri, iPad için saat (!), yeni Mail uygulaması, App Store için yeni tasarım, iPhone'da farklı uygulamalar için farklı titreşim seçenekleri, Facebook entegrasyonu, gelişmiş Siri özellikleri, iPhone'da aramalara mesaj ile geri dönme seçeneği, tüm bildirimleri kısa süreliğine kapatan "Rahatsiz Etme" seçeneği.

iOS 6 ile cihazlardan eksilen özellikler de var. Örneğine artık Google Maps yerine Apple'ın kendi haritasını kullanabiliyoruz. Bunun yanında iPad, iPhone ve iPod touch'larda YouTube uygulaması bulunmuyor. iPhone ve iPod touch sahipleri YouTube'u App Store indirebiliyor fakat iPad için YouTube uygulaması yok.

iPhone 3GS, 4/4S ve 5 modelleri, iPod touch 4 ve 5. jenerasyon ve iPad 2. ve 3. jenerasyonlarına yüklenebilen iOS 6, hem iTunes hem de cihaz üzerinden direkt olarak indirilebiliyor. 600-700 MB civarındaki güncellemeyi yüklemeden önce cihazınıza yedek almayı unutmayın.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji İos 6 Çıktı, İndirin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement