TSK'dan Büyük Hamle! Yerli "Milat" Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi - Son Dakika
Teknoloji

TSK'dan Büyük Hamle! Yerli "Milat" Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi

TSK\'dan Büyük Hamle! Yerli "Milat" Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan Büyük Hamle! Yerli "MİLAT" Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi SSM, 'Yazılım Tanımlı Ağ Teknolojileri Projesi' için yerli firma ARGELA'ya çağrı yaptı.

28.08.2015 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan Büyük Hamle! Yerli "MİLAT" Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi

SSM, 'Yazılım Tanımlı Ağ Teknolojileri Projesi' için yerli firma ARGELA'ya çağrı yaptı. 'MİLAT' projesi bilişim alanında tam güvenlik sağlayacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri siber güvenlik için aldığı önlemleri artırıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) tarafından "MİLAT" adı verilen "Yazılım Tanımlı Ağ Teknolojileri Projesi" ile ilgili çağrı ulusal firmalar arasından teknik yeterlilik sahibi tek şirket olan ARGELA'ye yönelik olarak yayınlandı. Türk Telekom bünyesinde bulunan ARGELA şirketi, Türkiye'nin 5G'ye geçişi konusundaki çalışmaları da yürütüyor. "MİLAT" projesi TSK personeli tarafından kullanılan telefondan telsize, bilgisayardan tablete ve karasal sinyal vericilerden uyduya varana kadar bilişim amacıyla kullanılan tüm sistemlerde siber güvenlik yeteneklerini üst seviyeye taşıyacak. Böylece TSK NATO'nun en yeni doktrinleri arasında yer alan "Siber Güvenlik" konusundaki açıklarını da tamamen milli imkanlarla kapatmış olacak.

2016 YILINDA BİTMESİ PLANLANIYOR

Söz konusu projenin önümüzdeki yıl içerisinde bitmesinin öngörüldüğü vurgulanırken, sistemler TSK'nın uluslararası şebekelerde kendine yönelik tehdit ve olası tehditleri izleme ve ağ güvenliği konusunda önlem alma potansiyelini de artıracak. (aksam)

için:

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji TSK'dan Büyük Hamle! Yerli 'Milat' Adlı Ulusal Siber Güvenlik Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement