7 Bin Engelli İş Sahibi Olacak - Son Dakika
Yaşam

7 Bin Engelli İş Sahibi Olacak

Meltem uzun - ÖSYM Başkanı Ali Demir, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile 7 bin adayı yerleştireceklerini bildirdi.

30.04.2012 09:13

Meltem uzun - ÖSYM Başkanı Ali Demir, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ile 7 bin adayı yerleştireceklerini bildirdi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖMSS'nin (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Türkiye'de ilk defa yapıldığını, 9 ay boyunca bu sınav üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Toplam 60 bin 367 adayın çok farklı kategorilerde sınava katıldığını belirten Demir, "Başlangıçta 27 farklı sınav şeklindeydi, ancak bazı alanlara başvurular olmadığı için toplam 19 farklı grupta sınavı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sınavın tüm Türkiye'de gerçekleştirildiğini ifade eden Demir, "En son Müsteşarımızın verdiği bilgiye göre, 7 bin adayı yerleştireceğiz. Bu sınav Türkiye'deki kamu personeli olarak alınacak vatandaşlar için büyük bir fırsat" diye konuştu.

Demir, sınavın merkezi ve objektif olmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, "huzur içinde bir yerleştirme" yapılması temennisinde bulundu.

-"Engelli istihdamı konusunda yoğun çalışıyoruz"-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik de dünyada ilk defa böyle bir sınav gerçekleştirildiğini belirtti. İlgili kuruluşlarla işbirliği içinde çok ciddi bir çalışma yaptıklarını dile getiren Bozgeyik, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak özürlülerle ilgili ulaşılabilirlik ve istihdam konusunda önemli çalışmalarımızın temelinde bu sınav yatmakta" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in öncülüğünde daha fazla engelliyi istihdam etme konusunda çok yoğun bir çalışma yapıldığını vurgulayan Bozgeyik, en fazla özürlü istihdam etme konusundaki alt yapıyı sağlamak için çalışma yürüttüklerini anlattı.

Bozgeyik, şu bilgiyi verdi:

"En son cuma günü itibarıyla bize ulaşan rakamlara göre 7 bin kadro yerleştirilecek. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bütün açık kadroların, yani 20 binin üzerindeki tüm özürlü kadrosunun doldurulmasına yönelik Bakanlığımız tüm kamu kurumlarıyla birebir çalışarak en yüksek seviyede yerleştirmeyi sağlayacağız. Bütün özürlü kardeşlerimizin bu sınavlarının 2 yıl süreyle geçerli olduğunu ve geçmiş yıllardaki özürlü istihdamını düşünürsek 7 bir kadro çok önemli bir rakam. Ama bununla da yetinmeyip tüm kamu kurumlarımızın boş kadrolarının nasıl doldurulacağı üzerinde değerlendirmelerimize devam edeceğiz."

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam 7 Bin Engelli İş Sahibi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement