Kalp Zarı ile Kalp Kapağı Tamir Edildi - Son Dakika
Yaşam

Kalp Zarı ile Kalp Kapağı Tamir Edildi

Kalp Zarı ile Kalp Kapağı Tamir Edildi

Uzun zamandır yaşadığı göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvuran Rasim Kesik, nadir uygulanan özellikli bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

18.06.2014 15:28

Uzun zamandır yaşadığı göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri nedeniyle Medical Park Ordu Hastanesi'ne başvuran Rasim Kesik, nadir uygulanan özellikli bir operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

Giresun'un Piraziz ilçesinde çiftçi olarak yaşamını sürdüren 72 yaşındaki Rasim Kesik, uzun süredir göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetleri ile yaşıyordu. Zaman geçtikçe şikayetleri artan Rasim Kesik Medical Park Ordu Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerin sonucunda kalbindeki bir damarda ciddi darlık ve aort yetmezliğinin olduğu tespit edildikten sonra kendisine ameliyat olması gerektiği söylendi. Rasim Kesik, uygulanan özelikli bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Kuralay, ameliyat sırasında kapağın üç kuspisli olduğunu ve kuspislerden birinde ciddi derecede sarkma olduğunu tespit ettiklerini, hastanın kendi kalbini saran zarın, özel bir madde ile incelmesini ve sertleşmesini sağladıktan sonra aortun işlev yapmayan kuspisine diktiklerini, böylece aort kapağını tamir ettiklerini belirtti.

Kuralay, "Bu operasyon Türkiye' de çok sık uygulanan bir yöntem değildir. Deneyimli bir ekip ile uygun ekipmanların olduğu merkezlerde uygulanmalıdır. Bu tip tamir tekniği hastanın kalan kapak dokusu yeterince sağlam olduğunda uygulanabilir. Sadece genç hastalarda değil yaşlı hastalarda da uygulanabilen bir tekniktir. Bu yöntemin uygulanması hastaların ileriki yaşamlarında önemli avantajlar sağlamaktadır. Operasyonda protez kullanmadığımızdan, hastamızın kan sulandırıcıya ihtiyaç duymayacak olması kanama riskini ortadan kaldıracağı için çok önemlidir. Hastamızı, operasyon sonrası tedavi sürecide iyi geçtikten sonra sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu ettik" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kalp Zarı ile Kalp Kapağı Tamir Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement