Tekirdağ'da 1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'da 1 Eylül Dünya Barış Günü

Tekirdağ\'da 1 Eylül Dünya Barış Günü

Tekirdağ Şubeler Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

01.09.2014 22:08  Güncelleme: 10:14

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cemal Polat, Tuğlalı Park'ta toplanan grup adına yaptığı açıklamada, emperyalizmin bölgedeki hegemonya projelerinin insanlığın üzerine çöktüğünü savundu.

Etnik ve dini farklılıkların, bir zenginlik değil bir çatışma nedeni haline getirilmesi üzerine kurulu hegemonya projelerinin sonucu olarak, halkların bugünleri, gelecekleri ve bir arada yaşama umutlarının yok edildiğini belirten Polat, şöyle konuştu:

" Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Rojava'da, Şengal'de, tüm Ortadoğu'da insanlık kitlesel biçimlerde katledilirken, kanın kırmızısının görüldüğü yerlerde, birileri petrolün siyahını, doların yeşilini görüyor. Bölge halklarının insan onuruna yakışır biçimde yaşatabilecek kaynaklar insanların kanını oluk oluk akıtmak için harcanıyor. Bizim için Filistin Rojava'dır, Rojava Gazze'dir, Gazze Şengal'dir. Hepsinin acısı topraklarından sürülüp, gelen Ezidilerin, Türkmenlerin, Arapların, Alevilerin, Şiiilerin, Hıristiyanların gözlerindeki acıdır. Çünkü biz öldürülenleriz, sürgün edilenleriz, işkenceden geçirilenleriz, tecavüz edilenleriz. Çünkü biz savaşlarda bedel ödeyenleriz."

Polat, tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayacağı bir dünyayı kuracaklarını kaydetti. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'da 1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement