11'inci Şenköy Kızılcık Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

11'inci Şenköy Kızılcık Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

11\'inci Şenköy Kızılcık Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de düzenlenen Kızılcık Şenliklerinin 11'ncisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

05.08.2014 11:02

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Şenköy'de düzenlenen Kızılcık Şenliklerinin 11'ncisi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çınarcık Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin desteği ile düzenlenen 11. Şenköy Kızılcık Şenlikleri'ne Yalova Milletvekili Temel Çoşkun, Çınarcık Kaymakam vekili Mehmet Kalyoncu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olana şenlikte en iyi Kızılcık Yetiştiricisi Yarışması da çekişmeye sahne oldu. Gösteriler ikramlar ve halk oyunları gösterileri ile sona ererken, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, "Başta Kızılcık olmak üzere ilçemizde yetişen tüm ürünleri daha iyi tanıtmak köylümüzü ve üreticimizi daha çok teşvik etmekle beraber Çınarcık ilçemizin ve Yalova ilimizin ülke genelinde tanıtımına katkı sağlayan bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Kurt'un ardından söz alan Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, "Yalova'da şenliği olan tek köy Şenköy'dür. Bu şenliği ve bu güzelliği 11 yıl devam ettirmek de her babayiğidin karı değil. Sizleri bir kez daha tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Yalova'nın tabi olan şeylerinin geliştirilmesi lazım. Değerlendirilmesi lazım. Üretiminden alın da kültürel değerlerine kadar. Hatta Fevziye Köyü buna bir örnektir. 100 yıllık bir adet olan Güreşler sona erdi demiştim. İnşallah yeniden yaparız demiştim. Hamdolsun Ramazan'ın 3'ncü günü Fevziye Yağlı Güreşlerini yeniden hayata geçirdik" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 11'inci Şenköy Kızılcık Şenlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement