19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler günü Pazarcık’ta düzenlenen törenle kutlandı

19.09.2013 19:05

19 Eylül Gaziler günü Pazarcık'ta düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Pazarcık METEM Müdür Yardımcısı Abdullah Karaatmaca, günün anlamını belirten konuşmasında, asırlar boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milletinin bu uğurda çok savaşlar yaptığını ve çok sayıda şehit ve gazi verdiğini söyledi.

Tarihimizde şehitlik ve gaziliğin büyük onur taşıdığını dile getiren Karaatmaca, şunları söyledi: "Türk Milletinin her ferdi de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları kutsal değerleri için savaşır. Çünkü milli hassasiyetlerimizden olan bu duyguların Türk ulusu ve bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Ne mutludur ki bize canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, her türlü saldırıya karşı, gözünü bile kırpmadan, şehit ya da gazi olma pahasına korumasını bilmiş bir milletin evlatlarıyız."

Tören gazilere verilen yemekle sona erdi.

Törene Kaymakam Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Nabi Aslan, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Sel, Gaziler ve daire müdürleri katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement