20 Yıl Önce Temeli Atılan Kültür Merkezi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

20 Yıl Önce Temeli Atılan Kültür Merkezi Tamamlandı

20 Yıl Önce Temeli Atılan Kültür Merkezi Tamamlandı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 20 yıl önce temeli atıldıktan sonra atıl halde bırakılan kültür merkezi tamamlandı.

23.07.2013 17:17

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 20 yıl önce temeli atıldıktan sonra atıl halde bırakılan kültür merkezi tamamlandı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber ile incelemelerde bulunduğu kültür merkezinin açılışa hazır hale getirildiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in gönderdiği 5 milyon TL'yi aşkın kaynakla Yüreğir Kültür Merkezi'nin modern bir tesis olarak bitirildiğini belirten Coş, iklimlendirme sistemleri, kütüphanesi, çok amaçlı sergi salonları ile yapının bölge insanına hizmet vereceğini söyledi. Coş, "Kültür merkezinin açılışını uygun bir zamanda gerçekleştireceğiz. Buna benzer tesisler Kozan ve Ceyhan'da da vardı. Bu ilçelerde de bakanımızın gönderdiği ödeneklerle inşaatlar hızlı bir şekilde sürüyor" dedi.

Yaklaşık 20 yıl tamamlanmayan bu yatırımların vatandaşın devlete olan güvenini zedeleyecek ve kamu kaynaklarının isabetli kullanılamaması gibi bir tablo oluşturduğunu ifade eden Coş, şöyle devam etti:

"Hedefimiz Kozan ve Ceyhan'daki inşaatları da yılsonuna kadar bitirebilmek. Yüreğir Kültür Merkezi daha önceki harcamalarla 10 milyonu aşan bir proje. Özellikle Yüreğirli vatandaşların sosyo-kültürel hizmetler için ihtiyaç duyduğu bir mekan kazandırılmış oldu."

Vali Coş, binanın elektronik ve mekanik projelerinin de yeniden hazırlandığını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 20 Yıl Önce Temeli Atılan Kültür Merkezi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement