62 Yıllık Mesleğini Çırak Bulamadığı İçin Bıraktı - Son Dakika
Yerel

62 Yıllık Mesleğini Çırak Bulamadığı İçin Bıraktı

Lapseki ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki teneke ustası Ali Akan, mesleğini aktaracak kimse bulamadığı için iş yerini kapatma, mesleğini bırakma kararı aldı.

27.11.2012 11:00

Lapseki ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki teneke ustası Ali Akan, mesleğini aktaracak kimse bulamadığı için iş yerini kapatma, mesleğini bırakma kararı aldı.

İlçede 62 yıl önce erzak fıçısı yaparak mesleğe adım atan Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek üzüntüsünün bir tek bile çırak yetiştiremeden mesleği bırakması olduğunu söyledi.

Akan, çocuk yaşta tenekecilik mesleğine başladığını ifade ederek, "İlk zamanlarda fıçı yapıyorduk. Daha sonra soba, boru, kova yapmaya ya da tamir etmeye başladım. 62 yıl boyunca aynı iş yerimde çalıştım" dedi.

Çırak bulamamasının yanında işlerinin azaldığını, kendisinin de yorulduğunu anlatan Akan, "Üzüntüm, yerime kimseyi bırakamamam. Zaman zaman çocuklarını meslek öğrenmeleri için getirenler oldu. Fakat en fazla 2 ya da 3 gün duran oldu. Mesleğimiz gereği biraz yağlı paslı olduğundan belki...Ama bilmiyorum, ben bunca yıl aileme baktım, Allah bereket versin" diye konuştu.

Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman, Akan'ın 1972 yılında odanın kurucuları arasında yer aldığını ifade ederek, "Ali amcanın iş yerini kapatmasından ve mesleği bırakmasından dolayı çok üzgünüm. Kendisine bunca yıl ilçemize verdiği hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah uzun ömür versin" şeklinde konuştu.

Muhabir: Ercan Özçetin/ Mehmet Bayer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 62 Yıllık Mesleğini Çırak Bulamadığı İçin Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement