80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Çalışanlarına Eğitim - Son Dakika
Yerel

80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Çalışanlarına Eğitim

80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Çalışanlarına Eğitim

Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına Salihli Can Hastanesi tarafından kilo kontrolünde sağlıklı beslenmenin önemi ve sağlıklı cilt bakımı eğitimleri verildi.

29.09.2014 11:32

Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına Salihli Can Hastanesi tarafından kilo kontrolünde sağlıklı beslenmenin önemi ve sağlıklı cilt bakımı eğitimleri verildi.

Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon merkezi salonunda düzenlenen eğitimi, Diyetisyen Didem Erol ve Uzman Estetisyen Esen Mutlu verdi. Diyetisyen Didem Erol; "Düzensiz beslenme şişmanlık, kalp-damar hastalıkları, bazı kanser türleri, şeker hastalığı gibi hastalıkların olmasına neden olur. Bu hastalıkların önüne geçmek için yemek yeme düzenini oluşturmamız gerek. Özellikle bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalanlar daha sık hareket etmeliler. Sürekli bina içinde olmadan yemeklerden 1 yada 2 saat sonra spor faaliyetleri yapmalı, gece yatmaya yakın yemek yememeliler. Günlük karbonhidrat ve besin ihtiyacının karşılanması için kurum aşçısına liste hazırlanırken bunlar dikkate alınarak hazırlanmalı ve yemekler ona göre çıkmalıdır. Tuz tüketimi azaltılmalı ve kullanılan tuz mutlaka iyotlu tuz olmalı. Ara öğünlerde ise sebze meyve tüketilmelidir. Kafein alımı da sınırlandırılmalıdır" dedi.

Uzman Estetisyen Esen Mutlu ise, "Cilt bakımında birçok şey yanlış biliniyor. Yüzün üzerinde bir tabaka vardır ve bu tabaka cildi koruyan tabakadır. Alkol tarzı temizleyiciler bu tabakaya zarar vererek cildin korunmasız kalmasına neden olur. Bu nedenle de güneş ışınlarından kaynaklı lekelerin oranı artar. Cildin düzenli olarak kuru tutmayan nemlendirici sabunlarla yıkanması ve mutlaka suyla temizlenmesi gerekir. Su cildi temizlemesinin yanında vücuda da bir rahatlık, ferahlık verir. Ayrıca güneş lekelerinden kurtulmaya çalışmaktansa yeni lekelerin oluşmamasını sağlamak daha kolaydır. Bu yüzden güneşe çıkarken yüzünüzü koruyan bir şapka ile çıkmanız, güneşin en dik geldiği saatlerde güneşten kaçınmanız gerekmektedir. Güneşin sağladığı D vitamininizi sabah erken saatte ve akşam güneşi denilen güneş batmadan önceki saatlerde alabilirsiniz" dedi.

Eğitimin ardından Salihli Can Hastanesi tarafından eğitime katılanlar arasından yapılan kura ile 3 kişi diyet tedavisi, 3 kişi de ücretsiz cilt bakımı hizmeti kazandı. Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanları doktorlara verdikleri eğitimden dolayı teşekkür ettiler. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 80. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Çalışanlarına Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement