Adana'da Bardaki Cinayet ve Yaralama Davası - Son Dakika
Yerel

Adana'da Bardaki Cinayet ve Yaralama Davası

Adana'da, barda hesap ödeme yüzünden çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi, iki kişinin yaralanmasıyla ilgili yargılanan 2 sanık, 25 yıl 3 ay ve 28 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

29.11.2011 13:20

Adana'da, barda hesap ödeme yüzünden çıkan kavgada bir kişinin öldürülmesi, iki kişinin yaralanmasıyla ilgili yargılanan 2 sanık, 25 yıl 3 ay ve 28 yıl hapis cezalarına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasında, 2 Ekim 2010 tarihinde Yavuzlar Mahallesi'ndeki bir barda çıkan kavgada Ekrem Kaymaz'ın bıçakla öldürülmesi, Bilal Ayyıldız ve Mustafa Kaymaz'ın yaralanması olayıyla ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Süleyman Yücel ve Ahmet Yücel ile tutuksuz sanıklar Süleyman Yavuz, Ramazan Özelçi, Şevket Yücel, Muharrem Tekin ve Sema Gür hazır bulundu. Duruşmaya müştekiler Mustafa Kaymaz ve Aysel Bilke de katıldı. Firari sanık Nihat Kaplan ise yakalanamadığı için duruşmaya getirilemedi.

Cumhuriyet Savcısı'nın iddianamesine göre, olayın gerçekleştiği bara 4 arkadaşıyla eğlenmeye giden, özel bir bankada çalışan Ekrem Kaymaz, getirilen bin 500 liralık hesaba "Biz buraya para ödemeye değil eğlenmeye geldik. Bu hesabı da ödemeyeceğiz" diyerek, karşı çıktı. Kaymaz, arkadaşlarıyla birlikte bazı bar çalışanlarını tokatladı. Bunun üzerine çıkan kavgada, Ekrem Kaymaz, Bilal Ayyıldız ve Mustafa Kaymaz bıçaklanarak yaralandı. Ekrem Kaymaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Cumhuriyet Savcısı, Süleyman Yücel hakkında "yaralama ve kasten öldürme" suçlarından müebbet ve 10 yıl hapis cezası, Ahmet Yücel hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, Süleyman Yavuz, Ramazan Özelçi, Şevket Yücel, Muharrem Tekin ve Nihat Kaplan hakkında "basit yaralama" suçlarından 5'er yıla kadar, Sema Gür hakkında da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

Sanık Süleyman Yücel, duruşmadaki savunmasında, olayın gerçekleştiği barın sahibi olduğunu belirterek, olaydan 5 gün önce Mustafa Kaymaz ve adamlarının 13 kişi ile bara gelip, şarkı söyleyen kadını götürmek istediklerini söyledi.

Buna karşı çıkması üzerine Kaymaz'ın kendisini tehdit ettiğini ve polisi çağırmaları üzerine Kaymaz ve adamlarının bin 500 TL'lik hesabı ödemeden bardan ayrıldığını belirten sanık Süleyman Yücel, savunmasını şöyle sürdürdü:

"Olaydan birkaç gün sonra Kaymaz ve adamları tekrar bara geldi. Bir ara tuvalette birisini dövdüklerini duydum. Sonra bu kişi tuvaletten çıkınca, Kaymaz'ın adamları ensesine ve bacağına vurdu. Bunun üzerine bu kişi 'Beni öldürüyorlar' diye bağırınca, Kaymaz'ın adamlarıyla bu kişinin arkadaşları arasında kavga çıktı. Kavgaya mutfaktan aldığım bıçakla ben de karıştım ama kime vurduğumu bilmiyorum."

Sanık Ahmet Yücel de benzer ifade vererek, "Kavga sırasında kimin kimi yaraladığını görmedim" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Müşteki Mustafa Kaymaz ise evli olduğunu ve barda çalışan bir kadının kendisiyle birlikte olduğunun etrafta konuşulduğunu belirterek, "Bu nedenle bara gidip Ö. ile konuşmak için bardan çıkardım. Birkaç gün sonra tekrar bara gittiğimde, bir ara iki tutuklu sanığın Ekrem isimli bir kişiyle tartıştıklarını gördüm. Sonra birden kavga başladı. Beni sanık Süleyman bıçakla yaraladı" diye konuştu.

Ölen Ekrem Kaymaz'ın annesi Aysel Bilke ise şunları söyledi:

"Olay akşamı Mustafa Kaymaz, oğlumu yemeğe çağırdı. Oğlum da saat 22.00 sıralarında gitti. En son gece yarısı telefonla görüştük. Sonra gece saat 03.30 sıralarında hastanede olduğunu öğrendim. Sanıklardan oğlumun ölümüne neden oldukları için şikayetçiyim."

Mahkeme başkanı, sanıklar Süleyman Yücel ve Ahmet Yücel'e, Ekrem Kaymaz'ı öldürmekten 25'er yıl ve Mustafa Kaymaz'ı yaralamaktan 3'er ay hapis cezası verdi.

Ayrıca mahkeme başkanı sanık Ahmet Yücel'i, Aykut Özgençtürk'ü yaralamaktan 10 ay hapis, Süleyman Yücel'i "silahla tehdit" suçundan 1 yıl 1 ay ve

"ruhsatsız silah taşımak"tan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanık Ahmet Yücel'e verilen cezaların toplamı ise 28 yıl oldu.

Sanık Sema Gür'e de ruhsatsız silah taşımaktan 5 ay hapis cezası veren mahkeme başkanı, sanıklar Süleyman Yavuz, Ramazan Özelçi, Muharrem Tekin ve Şevket Yücel'in ise "yaralama" suçundan beraatlarına karar verdi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana'da Bardaki Cinayet ve Yaralama Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement