Adliye'nin Kapanmasına İstifalı Tepki - Son Dakika
Yerel

Adliye'nin Kapanmasına İstifalı Tepki

Adliye\'nin Kapanmasına İstifalı Tepki

Muğla'nın Dalaman ilçesinde adliyesinin kapanarak, davaların Ortaca ilçesine verilmesine tepkiler devam ediyor.

06.07.2012 16:09

Muğla'nın Dalaman ilçesinde adliyesinin kapanarak, davaların Ortaca ilçesine verilmesine tepkiler devam ediyor.

Dalaman'da son tepki Dalaman Belediyespor yönetim kurulu üyelerinden geldi. Dalaman Belediyespor Derneği Başkan Yardımcısı Selahattin Özen ile yönetim kurulu üyeleri Necati Kanbur, Hasan Orhan, Yavuz Fertelli v e Hüseyin Gülen Adliye'nin kapanma kararına tepki göstermek için kulüpten istifa etti.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMADIK, İSTİFA EDİYORUZ

Konu hakkında açıklamada bulunan Yönetim Kurulu üyelerinden, Dalaman Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Necati Kanbur, "Geçtiğimiz günlerde Dalaman Adliyesinin kapanması ile ilgili Sivil Toplum Kuruluları, Belediye Başkanlığı ve Siyasi Partiler'in katılımı ile toplantı yapılmıştı. O toplantıda söz aldım ve tüm seçilmişlerin Adliyenin geri gelmesi için istifa etmesini istemiştim. Bende bir seçilmiş olduğumu, Dalaman Belediyespor Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi olduğumu ve buradan istifa edebileceğimi söylemiştim. O gün söylediğim kararı bugün yerine getiriyorum. Şu an seçildiğim tek yer burası. Biz buraya

42 kişinin oyuyla seçildik. Bugün itibariyle ben ve Başkan Yardımcımız Selahattin Özen, yönetim kurulu üyeleri Hasan Orhan, Yavuz Fertelli ve Hüseyin Gülen istifa ettik" dedi.

Adliye'nin kapanma sürecinin ardından geri gelmesi için gerekli çalışmayı yapamadıklarına inandıkları için istifa ettiklerini belirten Necati Kanbur, "Üzerimize düşeni yapamadığımı için istifa ediyorum. Kısacası sözün özü olarak, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" dedi.

HESAP SORAMIYORSAN, İSTİFA ET

İlçe'deki seçilmişleri sert bir dille eleştiren Necati Kanbur ilçedeki diğer seçilmişlerin de istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Ben inanıyorum ki Dalaman'da seçilmişler, Belediye Başkanından, en ufak oda başkanına, en ufak dernek başkanına kadar Adliyenin kapanması ile ilgili, sonraki sınavda başarılı olamamışlardır. Bir yürüyüş yaptık 175 kişi geldi. Bugün AKP ilçe teşkilatının 400, CHP'nin 300, MHP'nin 250 delegesi var. Toplam 950 delege eder. Bir İlçe Başkanı delegesini yürüyüş var dediği zaman getiremiyorsa görevini yapamamıştır, istifa etmeli. Bu sadece İlçe Başkanları için geçerli değildir. Siyaset seçime 5 ay kala yapılmaz. İktidarda da, muhalefette de seçim bittikten 1 gün sonra başlar. Dalaman'da ise siyaset Belediye Başkanı seçiminden 3 ay önce Belediye Başkanını kötüleyerek başlıyor. Genel seçime 3 ay kala iktidar yaptıklarını, muhalefet ise iktidarın yapamadıklarını anlatarak siyaset yapıyor" dedi.

Dalaman'da birçok sıkıntı yaşandığını ve siyasilerin Dalaman'da başarısız olduğunu belirten Necati Kanbur, "Yapılan Havalimanı yolunda, Tigem kavşağından Havalimanına kadar olan 9 kilometrelik bölüme asfalt yapıldı, 50 araç geçmeden asfalt kırıldı sıcak asfalt yapıldı. Bunun hesabını sormuyor ve soramıyorlarsa ilçe Başkanlığı yada siyasi partilerde yönetim kurulu üyeliği yapmalarının anlamı yok.

Dalaman Devlet Hastanesinin yapımı için 5 trilyon lira harcandı, 3,5 trilyon lira daha harcandı tadilat yapıldı. Zorla kabul edildi yarım yamalak açıldı, toplam 8,5 trilyona yapıldı. Köyceğiz'e 4 trilyon ihaleyle anahtar teslim hastane yapılıyor. Dalaman'da 4 trilyon fazla para vererek yarım yamalak hastane yapılıyor ve hesap soramıyorlar istifa etmeliler" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adliye'nin Kapanmasına İstifalı Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement