Aksu'da Altyapı Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Aksu'da Altyapı Çalışmaları

Aksu\'da Altyapı Çalışmaları

Muhtarlarla bir araya gelen Aksu Belediye Başkanı Yıldırım, ilçede yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi

13.07.2013 09:50

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, ilçeye yapılan yatırımları muhtarlara anlattı.

Yıldırım, ilçedeki muhtarlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası ilçeye yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, asfaltlama çalışmalarına yoğunluk verdiklerini, Pınarlı Mahallesi'ndeki çalışmaları tamamladıklarını ve Çamköy'e başladıklarını söyledi. Daha sonra köylere hizmet edeceklerini belirten Yıldırım, yaz sezonunda ilçenin yüzde 90'ının asfalt sorunun çözülmüş olacağını dile getirdi.

Aksu'nun Antalya'nın en fakir belediyesi olduğunu ve bütçe konusunda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yıldırım, buna rağmen diğer belediyelerle hizmet konusunda yarıştıklarını bildirdi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile Aksu'nun sınırlarının genişlediğini belirten Yıldırım, "Aksu yeni ilçe olduğundan uyum sorunu vardı, tam bu sorunu çözdük derken yeni yasa ile bazı köylerin sorunları da üstümüze yüklendi. Şimdi o köylerin de asfaltını biz yapacağız. Hiç ara vermeden köylerin de bu yaz acil yollarını asfaltlayacağız" dedi.

İlçede muhtar konaklarıyla ilgili de çalışma yapacaklarını ifade eden Yıldırım, vatandaşlardan da destek gördükleri takdirde her köye park yapmayı planladıklarını kaydetti.

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı konusuna da değinen Yıldırım, fiyatların yüksek olduğunu, satışlarda vatandaşlara sunulacak ödeme vadeleri süresinin 20 yıla uzatılması gerektiğini söyledi.

Kendisine ait 10 dönüm araziyi okul yapımı için bağışladığını ve alana belediye olarak okul yaptıracaklarını anlatan Yıldırım, "Eskiden 'Büyük balık küçük balığı yutar' denirdi. Şimdi o söz değişti. 'Kültürlü balık cahil balığı yutara' dönüştü. Bu bakımdan okullar önemli, okul yaptıralım çocuklarımızı okutalım. Kurtuluşumuzun, birlik beraberliğimizin tek yolu çocuklarımızı eğitmekten geçer" dedi.

Bazı insanların kendisini halkın arasına çıkmadığı konusunda eleştirdiğini ifade eden Yıldırım, kendisinin hizmetleri takip ettiğini belirtti.

Başkan İsa Yıldırım, daha sonra muhtarların sorunlarını dinledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aksu'da Altyapı Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement